Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega papucskák

Vega papucskák
Vega papucskák
61 perc / előkészület: 15 perc főzés: 6 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy görög fogás. Itt kis cipőknek hívják (paputsakia), hát nem aranyos?! Ez a hús nélküli változata, de a húsimádókat is leveszi a lábáról!!!

hozzávalók / 4 adag

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

ajánlat

Egy jó vörösborral nagyon finom tud lenni!

Szólj hozzá!

elkészítés

A papucskákhoz

  1. A padlizsánokat megmossuk, a két végét levágjuk, majd félbevágjuk őket. A közepét egy kés és egy kanál segítségével szedjük ki, majd kockákra vágva beletesszük egy lábasba, a "papucskákat" meg belefektetjük egy kis olajjal meglocsolt nagy tepsibe.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és ezt is a lábasba tesszük. Olajat öntünk rá, és alágyújtunk a hagymás padlizsánnak. A paradicsomot kis kockákra vágva belerakjuk. Egy kis vizet is rakunk rá. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval szórjuk, 2 gerezd fokhagymát nyomunk rá, és egy jó nagy marék petrezselymet. Majd végül ráöntjük a paradicsomlevet. Kicsit összefőzzük az ízeket, meg a padlizsán is összébb megy. Kb. 6 perc az egész.
  3. Ha készen van, egy evőkanál segítségével megtöltjük a papucskákat, nyugodtan a levét is rakjuk bele! Kis vizet öntünk a tepsibe, és mehet az előmelegített sütőbe (200 fokon légkeveréssel) 30 percre, majd kivesszük, és a lereszelt sajttal megszórjuk, és visszatesszük még 10 percre, hogy szépen ráolvadjon a sajt. (Én most ementálit használtam, de bármilyen (fél)kemény sajt jó, pl. trappista, gouda...)

A ropogós krumplihoz

  1. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük vagy kockázzuk, ki hogy szereti, és a tepsi közepébe rakjuk (én a padlizsánokat körbe-körbe rakom a tepsibe, így középen van hely a krumplinak.) Megsózzuk, kis olívaolajat és paradicsomlevet öntünk rá, plusz egy kis vizet, és összekeverjük. Sütőbe rakjuk, és ropogósra sütjük.
  2. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36*37 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 385
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Esteraki

Mióta szakács: 2014.02.11.
14 recept

receptjellemzők

konyha: görög
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Papoutsakia, töltött padlizsáncsónak, húsmentes sült padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

707
padlizsán 5 db
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 1 nagy db
paradicsomlé 1.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
paradicsomlé 0.5 dl