Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega rakott kel lencsével

Vega rakott kel lencsével
Vega rakott kel lencsével
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom csak darált hússal hajlandó megenni, plusz zöldségek nélkül, de így sokkat finomabb és könnyebb is, nagyon szeretem!

A lencse helyettesíti a húst. Mehet bele több brokkoli és sárgarépa, ízlés szerint. Érdemes kipróbálni, nagyon egyszerű az elkészítése, és biztos nem okoz majd csalódást! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát kettévágjuk, a torzsát és a keményebb részeket eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük.
  2. A rizst lobogó, sós vízbe tesszük, és 10-12 perc alatt készre főzzük.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  4. A brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, picit sózzuk, hogy legyen valami íze, és párológépben megpároljuk a brokkolival együtt. (Ha nincs párológép otthon, vízben is meg lehet főzni.)
  5. Előveszünk egy lábost, olívaolajat öntünk bele (én 2-3 evőkanállal szoktam), rádobjuk az összeaprított hagymát és fokhagymát, majd üvegesre pároljuk alacsony lángon, így előjön a természetesen édeskés íze.
  6. Ezután hozzátesszük az előző este beáztatott, majd átöblített, lecsepegtetett lencsét, fűszerezzük vegamixxel, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, felöntjük kb. 2 dl vízzel,  összekeverjük, és addig főzzük, míg a lecse meg nem puhul. Nem baj, ha leveses, így nem lesz száraz az étel. Néha rá kell nézni, megkevergetni.
  7. Összeállítjuk az ételt. Fogunk egy nagy üvegtálat, meglocsoljuk az alját pár csepp olívaolajjal, és elterítjük rajta a lecsepegtetett káposzta felét.
  8. Erre jön másfél csomag barnarizs, majd erre jön az összes lencse levesestől, rátesszük a főtt brokkolit és sárgarépát, majd a maradék barnarizst és a maradék káposztát, így sorban, rétegesen.
  9. A legtetejére ráöntjük a tejfölt, és szépen szétterítjük egy evőkanállal. Lehet sózni ízlés szerint (én valamikor a tejfölbe keverem bele a párolt brokkolit, szétnyomkodom picit villával, nagyon szép, zöld lesz tőle a teteje!).
  10. Megszórjuk a tetejét vegamixxel, néhány csepp olívaolajat csepegtetünk még rá, és mehet is a sütőbe, míg a széle, teteje pirulni nem kezd, és kész is.
  11. Plusz tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 987
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

difana

Mióta szakács: 2011.10.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lencsés-brokkolis-répás rakott kelkáposzta, barnarizses-zöldséges rakott kel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

difana
difana / difana Sun, 2011-10-30 21:17

Érdemes kipróbálni, nagyon egyszerű az elkészítése, és biztos nem okoz majd csalódást! :)

1124
kelkáposzta 1 nagy db
barnarizs 40 dkg
lencse 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
brokkoli 1 db
sárgarépa 3 közepes db
tejföl 750 g
olívaolaj 2 ek
szárított natúr zöldségkeverék 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint