Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega rakott zöldbab -Rakott zöldbab 3.

Vega rakott zöldbab -Rakott zöldbab 3.
Vega rakott zöldbab -Rakott zöldbab 3.
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy internetes receptböngészés során találtam még régebben, és egy-két dologgal kiegészítve adom most tovább nektek. 
Azért szeretem ezt a receptet, mert amellett, hogy hús nélkül is tökéletes és laktató, nagyon olcsó, és bármikor elkészíthető, nincs évszakhoz kötve. Nem mellesleg nagyon gyorsan elkészül. Jó étvágyat hozzá!
Update: Hosszabb kísérletezgetés után megszületett egy tökéletesebb verzió, tehát a receptet ennek megfelelően frissítettem. :) Remélem tetszeni fog a frissített recept!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp:
Aki még dobni szeretne a zöldség-élményen, annak ajánlom, hogy tegyen néhány vékony szelet paradicsomot is a rakott ételre, mielőtt rálocsolná a tejfölös masszát.
Ketchupként nekem a csípős Globus vált be, mert enyhén csípősen szeretjük ezt az ételt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot hirtelen megfuttatjuk egy kevés olívaolajon, majd egy kis víz hozzáadása (frissnél kicsit több kell, fagyasztottnál akár el is hagyható, ha gyakran kevergetjük) és fűszerezés (só, bors, leheletnyi szerecsendió és kakukkfű, curry valamint fokhagymapor bátran adagolva) után puhára pároljuk. Amikor már megpuhult a bab, csak akkor adjuk hozzá a ketchupot/paradicsomot, annyit, hogy éppen csak megszínezze kicsit. Rövid ideig pirítjuk így, azután levesszük a tűzről.
  2. A zöldbabbal párhuzamosan kifőzzük a rizst is. A rizs főzővizébe kevés sót teszünk.
  3. Miután megfőttek a hozzávalók, kikenünk vajjal egy közepes tepsit vagy hőálló tálat, és kimorzsázzuk. Először egy réteg babot simítunk bele, majd egy réteg rizst, és ezt ismételjük. 
  4. A tejfölt elkeverjük a tojással, és kicsit fűszerezzük: só, bors, kis curry. Ezt a keveréket öntjük rá a rétegezett babra.
  5. A rakott zöldbab tetejét egyenletesen meghintjük a reszelt sajttal. Ezután (gázsütőben) kb. 35-40 percig, vagy a sajt pirulásáig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 48 512
elküldve: 9
receptkönyvben: 460
elkészítve: 24/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Berni

Mióta szakács: 2010.03.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott zöldbab hús nélkül, vegetáriánus bab, húsmentes rakott zöldbab

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

M.Szimona
M.Szimona Mon, 2017-03-20 14:21

Ma ez volt az ebedunk :) nagyon finom.
Koszi szepen a receptet ;)

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2016-12-23 19:04

Most fogyott el... én mindent a leírtak szerint készítettem el, nagyon jól sikerült. :) Olyan finom a fűszerezése, hogy nem is hiányzik belőle semmi húsféle sem. Abszolút laktató, tartalmas egytálétel. Köszi a megosztást. Boldog, békés ünnepeket kívánok! :)

nasibandita
Berni / nasibandita Tue, 2016-12-27 09:40

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy neked is bejön a fűszerezése! Neked is nagyon boldog ünnepeket kívánok!

nbeatrix
nbeatrix Sat, 2013-07-13 20:46

Én kölessel készítettem el, tetejére sajtot reszeltem, arra pedig füstölt szalonna csíkokat.
Hmmmm... nagyon finom lett!
Köszi az ötletet!

Amanna
Amanna / Amanna Wed, 2012-06-06 15:26

Elkészítettem a mai napon, kevés gombával megspékelve. Biztosan sokszor kerül még az asztalra, nagyon finom és könnyű!

nasibandita
Berni / nasibandita Sat, 2012-03-17 15:01

A mai napon frissítettem a receptet, mert a feltöltése óta formáltam rajta egy keveset és így még finomabb lett, szóval megérett a felújításra. :)

729
zöldbab 1 kg
rizs 30 dkg
tejföl 350 g
tojás 2 db
edami sajt 15 dkg
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
ketchup 1 teáskanál