Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán "alfredo" szószos tészta sült, balzsamecetes paradicsommal

Vegán "alfredo" szószos tészta sült, balzsamecetes paradicsommal
Vegán "alfredo" szószos tészta sült, balzsamecetes paradicsommal
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem teljesen értem, miért hívják az angolszász országokban az ilyen jellegű, krémes-fokhagymás tésztákat vegán alfredonak, de ez mit sem von le a tényből, hogy mennyire eltalált ez az ízkombó. A selymesen fokhagymás szósz nagyszerűen harmonizál az édeskés sült paradicsommal, az aprított dió pedig még ellenállhatatlanabbá teszi - ez is egy olyan fogás, ami vegán ugyan, de még a legnagyobb húsevőt is garantáltan leveszi a lábáról.

hozzávalók / 2 adag

vegán alfredo szósz

sült, balzsamecetes paradicsom

tálalás

  • 15 dkg főtt tészta (eredetileg fetuccine, de nálam például most vöröslencselisztes spagetti volt)
  • 1 marék durvára tört dió
  • petrezselyem ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

sült, balzsamecetes paracsicsom

  1. Egy tálkában összekeverjük a cukrot, az olívaolajat és a balzsamecetet. Sózzuk-borsozzuk-chilizzük, és alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a félbevágott paradicsomokat, úgy, hogy mindegyiket mindenütt bevonja az öntet.
  2. A paradicsomokat ezután papírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy egymástól egy-két ujjnyi távolságra legyenek. Forró, 200-220°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

vegán alfredo szósz

  1. Finomra aprítjuk az újhagymát és a fokhagymát, majd olívaolajon üvegesre pároljuk. Ekkor jöhet rá a durvára darált dió, és egy-két percet így pirítjuk.
  2. Hozzákeverünk egy kevés lisztet, egy leheletnyit lepirítjuk, majd folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével és a tészta főzővizéből egy kevéssel. Sózzuk-borsozzuk, valamint megszórjuk chilivel.
  3. Nagyjából 5 percet főzzük így közepes lángon, majd jöhet is bele a rizstejszín. Alaposan elkeverjük, rottyantunk rajta egyet, és már bele is keverhetjük a leszűrt tésztát.

összeállítás

  1. A kész tésztához keverjük a sült paradicsomot - akkor tökéletes, ha már elkezdett karamellizálódni rajta az öntetben lévő cukor. Azon melegében, aprított petrezselyemmel és durvára vágott dióval tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 009
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
51 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vega tészta paradicsommal, paradicsomos tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

946
olívaolaj 2 ek
újhagyma 4 db
fokhagyma 7 gerezd
dió 2 marék
finomliszt 1 ek
alaplé 1 dl
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
növényi tejszín 100 ml
koktélparadicsom 25 dkg
olívaolaj 2 ek
balzsamecet 2 ek
nádcukor 2 ek
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tészta 15 dkg
dió 1 marék
petrezselyem 0 ízlés szerint