Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán almás-banános muffin

Vegán almás-banános muffin
Vegán almás-banános muffin
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg tojásmentes muffin receptet kerestem, így leltem rá erre a linkre.
Könnyen elkészíthető és remek, ráadásul tészta, tej-, tejtermék-, tojás és hozzáadott zsíradékmentes.
A délelőtti sütés nem érte meg az estét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vegán étkezést folytatók figyelmébe.
A fenti hozzávalók mennyisége 12 muffinhoz elegendő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze külön a száraz hozzávalókat.
  2. Külön keverjük össze a nedves hozzávalókat (a szeletelt almát is).
  3. Lágyan forgassuk össze, majd töltsük muffinformába és 35 perc alatt süssük készre.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 23 198
elküldve: 2
receptkönyvben: 207
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba 2.

Mióta szakács: 2010.09.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

poharas banános-almás muffin, tojásmentes banános-almás muffin

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss_Timi
Kiss_Timi Fri, 2014-11-21 10:28

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett!
Kicsit változtattam rajta: 3 banánt tettem bele és teljes kiőrlésű lisztet használtam.

Patrisha
Patrisha Tue, 2014-03-25 22:35

én most sütöttem meg, elég sok változtatással:)

tettem hozzá zabpelyhet is egy bögrényit, elhagytam az almalét, helyette öntöttem hozzá egy kevés olivaolajat és 3 banánt pépesítettem. almát is többet raktam bele. nagyon fincsi lett, köszönöm a receptet :)

zeparr
zeparr Sat, 2012-05-19 14:58

Kedves Csaba!
Én is ismerem az eredeti angol receptet, eddig kétszer készítettem el fele-fele arányban fehér és teljes őrlésű tönköly lisztből, és a férjem nagyon szereti, pláne, mivel a diétájába is belefér.
Szerintem ha szűrt almalevet használ az ember, 1 csésze is elég belőle. Nekem simán kijön a szilikonos muffinformából (én nem használok papírt).
Mivel nincs benne tej, tojás és adalékanyagok, ezért úgy döntöttem, hogy a cukor kihagyásával ezt a receptet használom fel a kisfiam első szülinapi tortájához is, így ő is nyugodtan ehet belőle. Ma készült el a próbaverzió: 1 adag tészta 18cm-es formában 60 percig sütve. Finom lett és szépen fel is jött, de amint kikapcsoltam a sütőt, a teteje beesett. Nem tudom, miért van ez, muffinként is így jártam vele, azoknak is behorpadt a teteje. Persze az ízén ez mit sem változtat, de nyilván szebb lenne, ha úgy maradna, amilyennek a sütő ablakából látszik.
Tudnál esetleg segíteni?

Előre is köszönöm!
Üdv:
Vera

nemo
Csaba 2. / nemo Mon, 2012-05-21 12:52

Szia Vera!
Sajnos nem tudok segíteni, nekem is beesik a teteje, és valójában nem dolgoztam ki erre semmit.
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat!

Minden jót, Csaba

nita04
nita04 Mon, 2010-11-01 19:27

Nekem sajnos egy borzalmasan ragacsos valami lett belőle, amit egyáltalán nem lehetett a muffinpapírból még kirágni sem... Így kb. a muffin 3/4 kukába ment.
Pedig az íze jó volt.
Mi lehetett a baj??

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-01 21:28

Igen, ez kísérletezős étel, sajnos. Nagyon sok múlik az alapanyagok - főleg a gyümölcsök - minőségén. Én pl az almalevet gyümölcscentrifugával készítettem, saját húsával sűrítve, de gondolom teljesen más ha mondjuk szűrt bolti almalevet használsz. Eddig nekem még soha nem lett pl. esztétikus, mindig kicsit csúnyácska lett :) Gondolom ez az ára a tojás és a zsiradék elhagyásának.

nita04
nita04 Tue, 2010-11-02 13:38

Engem a látvány nem érdekelne, de ezt sajnos nem lehetett kienni a papírból..:-((

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-12 17:45

Nagyon finom lett teljes kiorlesu buzaliszttel!

nemo
Csaba 2. / nemo Mon, 2010-10-11 22:47

Én teljes kiőrlésű rozsliszttel készítettem, és nekem jó volt. Másmilyen liszttel viszont még nem próbáltam :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-11 15:01

Ez a recept vajon teljes kiorlesu liszttel is mukodik?
Afonyas muffint azzal sutom es ugy is jo. Azt hiszem
kiprobalom es megirom, hogy mi lett belole.

494
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 0.5 tk
cukor 0.5 bögre
almalé 3.75 dl
alma 1 db
banán 2 db