Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán almás céklaleves

Vegán almás céklaleves
Vegán almás céklaleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a friss tormát. Szerettem volna valamit csinálni belőle. A kamrában volt cékla, amit féltettem, hogy esetleg elfelejtődik. Ehhez a kettőhöz gondolkodtam recepten.

A fűszerezés talán furán hangzik. A római kömény és a kardamon úgy jött, hogy hosszas fűszerdoboz turkálás után kíséreletezésképpen nyers petrezselyemgyökeret rágtam római köménnyel és kardamonnal. Megízlelve rájöttem, hogy megtaláltam a megfelelő fűszereket. :)

Mire a család hazaért, a finom vacsora már ott gőzölgött az asztalon. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Száraz fehérbor vagy rosé passzol szerintem mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Borsot, kardamont, római köményt margarinon kicsit megpirítjuk. Mindezt óvatosan, nehogy a fűszer leégjen.
  2. Utána kockára vágott hagymát dinszteljük, majd rádobjuk a lereszelt céklát és az összevágott petrezselyem gyökeret.
  3. Felöntjük vízzel, sózzuk, babérlevelet teszünk bele.
  4. Kis főzés után beletesszük a felkockázott krumplit és a finomra vágott tormát.
  5. Ha nagyjából megfőtt, beletesszük a felkockázott almát és a zabtejszínt.
  6. Ha megfőtt, kivesszük a babérleveleket, és elturmixoljuk.
  7. Beleöntjük a fehérbort. A bor azért fontos, mert a kardamon meg a római kömény különben nagyon megborítja az ízét. Esetleg lehet mással finoman savanyítani, mint mangóporral, citromlével vagy borecettel.
  8. Margarinnal, liszttel berántjuk.
  9. Díszíteni szerintem pirított mandula lenne rá jó, de az nincs. Tormaforgács is kiváló. (A képen a petrezselyemlevél inkább a színe meg a kompozíció miatt van.) Húsevőknek pirított baconszalaggal javaslom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 498
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Prospero

Mióta szakács: 2012.04.22.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
babakonyha: baba 18-24 hónap
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns céklaleves, fűszeres leves almával és céklával, zöldséges céklaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

284
cékla 3 db
burgonya 1 db
alma 1 nagy db
fehérrépa 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
torma 1 teáskanál
zabtejszín 2.5 dl
fehérbor 1.5 dl
babérlevél 2 db
zöld kardamom 1.5 db
római kömény 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mandula 2 dkg
víz 1.5 l