Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán birsalmás pite

Vegán birsalmás pite
Vegán birsalmás pite
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a gazdag, őszi, vegán sütemény gluténmentes, és nem tartalmaz finomított cukrot sem. Az íze mégis olyan telt, gazdag és zamatos, hogy nemcsak a diétára kényszerülők fogják élvezni. 

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A kókuszzsírt a vízzel langyosra melegítjük, majd összegyúrjuk a száraz hozzávalókkal. Minimum fél óráig hideg helyen pihentetjük. (Ha később szeretnénk elkészíteni, hűtőszekrényben több napig is eláll).
  2. Sütőpapírral kibéleljük a piteformánkat, vagy kiolajozzuk, és rizsliszttel megszórjuk.
  3. A pihentetett tésztát formára nyújtva a tepsibe helyezzük, de az is elég, ha egyszerűen csak belenyomkodjuk a tésztát.
  4. 170 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük a tésztát, közben elkészítjük a tölteléket.

Ropogós réteghez

  1. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, ledörzsöljük róla a vékony belső héjat, és durvára daráljuk.
  2. A szőlőmagolajat meglangyosítjuk, beletesszük a mazsolát, és pár percig áztatjuk. Az áztatott mazsolát is felaprítjuk, összekeverjük a mogyoróval, majd rákenjük a kisült tésztára.

Birsalmás krémhez

  1. Felkockázzuk a birsalmát (nem kell meghámozni), hozzáadjuk a kókuszcukrot, 1 dl vizet, és egy nagyobb lábasban lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. (Többször megkeverjük, nehogy leragadjon.) Botmixerrel pürésítjük.
  2. A maradék 3 dl vízben elkeverjük a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a birspüréhez, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a kókuszzsírt. A meleg krémet rátöltjük a pitére. Visszatesszük a sütőbe, és 10-15 percig sütjük még, 160°C-on. Figyeljük a tészta szélét, amikor megpirul, készen van.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mandulaforgács

Mióta szakács: 2016.11.29.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
receptverseny: „Minden ízében egészség!” receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őszi pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

437
mandulaliszt 10 dkg
zabpehelyliszt 10 dkg
rizsliszt 10 dkg
útifű maghéj 20 g
kókuszzsír 12 dkg
kókuszcukor 10 dkg
víz 1 dl
törökmogyoró 10 dkg
mazsola 10 dkg
szőlőmagolaj 40 g
birs 40 dkg
kókuszcukor 6 dkg
kukoricakeményítő 4 dkg
víz 4 dl
kókuszzsír 10 dkg