Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán csokoládémousse

Vegán csokoládémousse
Vegán csokoládémousse
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve robbant be a köztudatba az aquafaba (ami nem más, mint a csicseriborsó főzővize), azóta pedig receptek és blogbejegyzések ezrei foglalkoztak a tojásfehérje vegán helyettesítőjéről. Rengetegféleképpen felhasználható, legkedveltebb és legelterjedtebb elkészítési módja azonban a vegán csokoládémousse, ami a végeredményt tekintve nem is csoda. Nálunk az egész szerkesztőség imádja ezt a receptet, mert nem csak az íze, de az állaga is szuper!

hozzávalók / 6 adag

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízgőz felett összeolvasztjuk az étcsokoládét, a kókuszkrémet, az agaveszirupot, valamint a vanília kivonatot. Teljesen egyneműre keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, időnként keverve rajta egyet-egyet.
  2. Egy nagy keverőtálba öntjük az aquafabát, vagyis a csicseriborsó főzőlevét. A legegyszerűbb egyébként, ha konzerv csicserinek használjuk a levét, ez esetben ugyanis egész biztosan megfelelően sűrű a folyadék. Utóbbival tényleg nincs semmi más dolgunk, mint leszűrni a csicserit, a levet pedig felfogni - a csicseriborsót pedig aztán bárhogyan használhatjuk, de tényleg!
  3. Az aquafabát ezután elkezdjük habbá verni, pontosan ugyanúgy, ahogy tojásfehérje esetében tennénk (elégre annak a vegán helyettesítője). Azonban mivel jóval hosszabb időt vehet igénybe a felverése, ha van álló mixerünk, mindenképpen azt használjuk - de persze elektromos kézi habverővel is működik, csak fárasztóbb.
  4. Amikor már jó kemény, de az edényt forgatva még kicsit folyik, akkor hozzáadjuk a kevés kis ecetet és minimális borkősavat. Bár ez furán hangozhat, de nem elhanyagolható: a savasság biztosítja, hogy a habunk ne essen össze teljesen a csokoládéval való összekeverés után.
  5. Jöhet is bele a kihűtött olvasztott csokoládé, majd óvatos, ám határozott mozdulatokkal egyneműre keverjük. Egy kicsit össze fog esni a hab, ettől ne ijedjünk meg.
  6. Kanalazzuk poharakba a krémet, és éjszakára (de legalább 3-4 órára) rakjuk hűtőbe, hogy jól megdermedjen.
  7. Málnával, aprított törökmogyoróval, vegán joghurttal és csokireszelékkel díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 787
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty vegán

Mióta szakács: 2020.01.13.
25 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

274
étcsokoládé 200 g
kókuszkrém 3 ek
agávé szirup 2 evőkanál
vanília kivonat 1 ek
aquafaba 3 dl
ecet 1 tk
borkősav 0.5 kávéskanál
málna 5 dkg
törökmogyoró 3 dkg
növényi joghurt 1 ek
étcsokoládé 15 g