Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán farsangi fánk

Vegán farsangi fánk
Vegán farsangi fánk
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégáknak készítettem el a "Planétás" fánkkal együtt. 6 cm-es pogácsaszaggatóval csináltam, így 40 db lett belőle. A nem vegán kollégák szerint ez is van olyan finom, mint a "rendes" változat.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sót és a vanillin cukrot.
  2. A rizstejet meglangyosítjuk, kevés cukrot belekeverünk és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  3. A margarint megolvasztjuk, de ne legyen forró, csak langyos.
  4. A lisztbe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfuttatott élesztőt, a langyos margarint, a sütőrumot.
  5. Jól kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (kb fél óra).
  6. Ekkor lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat.
  7. Lekenjük őket vékonyan olajjal, és újabb kelesztés következik, 30 perc.
  8. Olajat melegítünk, annyit, hogy a fánkok sütés közben lebegjenek benne, így lesznek szalagosak. Ha elég meleg az olaj, akkor mehetnek bele a fánkok, hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe, és ezzel a mélyedéssel lefelé tesszük bele őket először. Fedővel letakarva sütjük, amíg megbarnulnak. Ekkor átfordítjuk és fedő nélkül ezt az oldalukat is pirosra sütjük. 
  9. Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk. (Én nyomózsákkal lekvárt fecskendeztem a közepükbe.)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 687
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vega fánk, tojásmentes fánk, farsangi fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1108
teljes kiőrlésű liszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 10 dkg
rizstej 3 dl
élesztő 3 dkg
1 csipet
sütő rum 0.3 dl
napraforgó olaj 10 dl
porcukor 5 dkg
lekvár/ dzsem 20 dkg