Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán gombaszósz karfiolrizzsel

Vegán gombaszósz karfiolrizzsel
Vegán gombaszósz karfiolrizzsel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minél többféle gombát használjunk fel a szószhoz, akkor lesz még finomabb! Most rizstejszínnel készítettük, de hagyományos tejszínnel is kiváló!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt minél kisebb rózsákra szedjük, és késes aprítóban finomra aprítjuk.
  2. Serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral meghintjük, és pici olajon kevés vízzel puhára pároljuk, majd ropogósra pirítjuk kb. 15 perc alatt.
  3. A szószhoz a felszeletelt gombákat kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Tejszínnel behabarjuk, aprított fokhagymát adunk hozzá, és összeforraljuk.
  5. Megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel, és karfiolrizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 087
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegán gombás fogás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

186
csiperkegomba 250 g
laskagomba 250 g
shiitake gomba 100 g
karfiol 500 g
növényi tejszín 150 ml
fokhagyma 3 gerezd
fokhagymapor 2 kk
koriander 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint