Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán gyümölcskenyér

Vegán gyümölcskenyér
Vegán gyümölcskenyér
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van két kollégám, akik vegánok. Ők kérték, hogy egyszer süssek már olyan sütit is, amit ők is megehetnek. Hamar elfogyott, mert igen puha, finom süti kerekedett ki belőle. Egy bögre 2,5 dl.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőport, sót, vaníliás cukrot és cukrot elkeverjük a liszttel.
  2. Az olvasztott margarint és tejet is hozzáadjuk, belereszeljük a narancshéjat és simára keverjük.
  3. Két őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral, a massza felét a két gerincbe elosztjuk. A massza másik felébe keverjük a cukozott gyümölcsöt, kakaóport és a fahéjat (ízlés szerint), és ezt rásimítjuk a "fehér" masszára.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk a formákat, és sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy megsült-e.
  5. A formában hagyjuk langyosra hűlni, és szeletelés előtt leporcukrozhatjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 573
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vega gyümölcskenyér, őzgerinc sütemény vegáknak

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

702
teljes kiőrlésű liszt 4.5 bögre
cukor 1 bögre
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
szójatej 5 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
1 csipet
kandírozott meggy 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint