Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán hortobágyi palacsinta

Vegán hortobágyi palacsinta
Vegán hortobágyi palacsinta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fantasztikus dolog újragondolni a régi, megszokott ételeket, amikor régen nem látott fogások, egyszervolt, kedves ízek köszönnek vissza új formában.

A hortobágyi palacsinta az az étel, ami vegáknak sajnos teljesen kiesik, bár a bennfentesek szerint étteremben egyáltalán senkinek nem nagyon ajánlott ilyet enni, de ezt most inkább hagyjuk is, hiszen vegán témában mozgunk.

Szóval, úgy esett, hogy már vagy 20 éve nem ettem hortobágyi palacsintát, de mégsem én voltam az, akinek eszébe jutott. Anyukám egyszer felsóhajtott, és én meg nem felejtettem el ezt legközelebb, amikor palacsintát sütöttem. 

Egy családnyi adag palacsinta lesütése közben épp volt idő a töltelékekkel kísérletezni. Hogy megörült neki aztán! :) Amúgy én is, és tényleg megérte az összes belefektetett másodpercet! :)

hozzávalók / 3 adag

palacsinta

töltelék

öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit simára keverjük el, ehhez legjobb robotgépet használni. Most következik a hűtött pihentetés, amire szánjunk legalább fél órát, de az sem baj, ha több. A sütésnél enyhén olajozzuk a serpenyőt, mielőtt beleöntjük a tésztát. A palacsintát közepes lángon süssük meg mindkét oldalán. Miután kisültek a palacsinták, takarjuk le, hogy megpuhuljanak. Így könnyebb lesz majd tölteni és feltekerni. Amíg kisülnek, készítsük el a tölteléket és a szószt.
  2. A szejtánt daráljuk meg, a zöldségeket vágjuk apróra.
  3. Kis olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a szejtánt és a paprikát, és így is pirítsuk át. Ízesítsük, majd öntsük fel 2,5 dl vízzel, és hagyjuk főni 10 percet. Amikor kész, szűrjük le.
  4. A szejtán levét keverjük csomómentesre a tejszínnel, az ecettel és a liszttel. Forraljuk fel a szószt.
  5. Töltsük meg a palacsintákat, és a tányéron locsoljuk le őket a finom paprikás szósszal. Célszerű úgy tölteni, hogy a tölteléket egy csíkba rendezzük, majd a két szemben lévő szélét kicsit behajtjuk, és így tekerjük fel. Így nem fog kifolyni a töltelék, és nagyon gusztusos is lesz a végeredmény.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 491
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kertkonyha_Edit

Mióta szakács: 2016.06.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsmentes hortobágyi, szejtánnal töltött palacsinta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

879
finomliszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 7 dkg
növényi tej 1.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
szódavíz 2.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
szejtán 350 g
fűszerpaprika 2 teáskanál
vöröshagyma 1 kis db
zöldpaprika 0.25 db
ketchup 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl
növényi tejszín 1.5 dl
almaecet 1 kk
finomliszt 3 dkg