Vegán mangós-kókuszos torta recept

Vegán mangós-kókuszos torta
Vegán mangós-kókuszos torta
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a mangós-kókuszos kesukrémes torta rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető. és sütést sem igényel. Kiváló szülinapi tortának. vagy bármilyen ünnepi alkalomra:) Arra figyeljünk, hogy a kesudiót előző nap áztassuk be, vagy ha ezt elfelejtjük, akkor mielőtt nekiállnánk, forróvízbe pár órára tegyük bele. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Tetejét kókuszchipsszel és ribizlivel dísztettem, de bármi mással lehet ízlés szerint. Sajnos itthon elég nehéz jó ízű mangót találni, úgyhogy pürével készítettem. A krémhez, hogy összeálljon, agar-agart használtam, amivel óvatosan kell bánni, mert ha többet adunk hozzá, mint ami előírt, félő hogy nagyon zselés állagú lesz.  A hozzávalók beszerezhetőek bármilyen paleo vagy bio boltban

hozzávalók / 8 adag

Alaphoz

Krémhez

Díszítéshez

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

reform torta, paleo torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Alaphoz

  1. Aprítóban először a zabot aprítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és addig aprítjuk, míg egy ragadós masszát nem kapunk, ez kb. 5 perc, de persze ez gépfüggő is. Ha esetleg nem akarnak összeállni, adjunk még hozzá mazsolát.
  2. Ezt a masszát egy folpackkal kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, és betesszük a mélyhűtőbe, míg elkészítjük a krémet.

Krémhez

  1. Az előre beáztatott kesudiót leszűrjük, és átmossuk, majd aprítógépben a citromlével, a kókusztejjel és a kókuszzsírral krémesítjük.
  2. Egy serpenyőben a mangópürét csomómentesen elkeverjük az agar-agarral, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a tűzről levéve hűtjük kicsit. Vigyázzunk, hogy ne hűtsük ki nagyon, mert akkor elkezd kocsonyásodni, ha ez történne, akkor csak melegítsük fel újra.
  3. Ezt a mangós krémet összekeverjük a kesudiós krémünkkel, és ráöntjük az alapunkra. Én külön nem adtam hozzá édesítőt, mert elég édesnek találtam mangópüré miatt.

Díszítéshez

  1. A tetejét kókuszchipsszel díszítjük, és berakjuk a mélyhűtőbe fél órára (vagy amíg megdermed, csak vigyázzunk, meg ne fagyasszuk:) ), majd a hűtőben tároljuk.
  2. Ribizlivel díszítsük a tetejét tálaláskor. (De bármilyen más gyümölcs is jó ízlés szerint.)
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 785
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Organichicks

Mióta szakács: 2017.01.27.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

502