Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán sütőtökkel és dióval töltött koszorú

Vegán sütőtökkel és dióval töltött koszorú
Vegán sütőtökkel és dióval töltött koszorú
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha igazán mutatós főételt szeretnétek, próbáljátok ki ezt a sütőtökkel és dióval töltött koszorút.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk és kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy rétegben elrendezzük a kockákat egy tepsin, meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk egy csipet sóval és borssal. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük, vagy amíg megpuhul.
  2. A robotgépben aprítsuk össze a diót, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, épp csak hogy kicsit darabosabbak legyenek. Ehhez mehet a kisült sütőtök és a morzsolt tofu is, majd az egészet még egyszer összedaráljuk, míg egy aránylag egyenletes masszát nem kapunk. Fűszerezzük sóval és borssal.
  3. A tésztát egy sütőpapíron vékonyan téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszanti oldal mentén, a tészta közepéig centinként bevagdossuk. A nem vagdalt részére rákanalazzuk a tölteléket, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük (a tölteléktől indulva a vágott részekig). A két végét összeillesztjük és kicsit összenyomjuk, hogy egy koszorúformát kapjunk. A tetejét megkenhetjük egy kevés növényi tejjel vagy olajjal.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 325
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Green Evi

Mióta szakács: 2014.10.08.
15 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sütőtökös koszorú

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

369
sütőtök 600 g
olívaolaj 1 ek
pizzatészta 400 g
dió 120 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
tofu 75 g
kakukkfű 1 tk
rozmaring 1 tk
füstölt pirospaprika 1 kk
chilipehely 1 kk
szerecsendió 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
növényi tej 30 ml