Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán Wellington

Vegán Wellington
Vegán Wellington
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor szoktam elkészíteni ezt a receptet, azért, hogy én is nagyon jót és különlegeset ehessek, hús nélkül is. Mellé nagyon finom a Waldorf saláta, vagy csak simán a sült alma, dióval. :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, és addig pihentetjük, amíg a gombát és a tölteléket elkészítjük.

Gomba

  1. A gombákat "megpucoljuk", alaposan megmossuk.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a gombát.
  3. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk őket a fűszerekkel, és 200 fokos sütőbe tesszük nagyjából fél órára. (Érdemes néha ránézni, sütőtől függően változhat.)

Töltelék

  1. A lila hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, és a fűszerekkel ízesítjük. Amikor már szépen megpárolódott, hozzáadjuk a bort, nagy lángon kicsit átkeverjük. Amikor a bor kicsit már elpárolgott, lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.
  2. A kenyereket megpirítjuk.
  3. Egy aprítógépbe tesszük a főtt gesztenyét vagy gesztenyemasszát, a mogyorót és a kenyereket, majd pépesre aprítjuk őket.
  4. Az így elkészült masszát összekeverjük a hagymával, és kb. 1-1,5 dl vízzel lazítjuk. Megkóstoljuk, hogy eléggé fűszeres-e, ha igen, félretesszük, ha nem, még után fűszerezzük.

Összeállítás

  1. A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk mindkét felet. Ne nyújtsuk túl vékonyra, körülbelül 0,5 cm-es vastagság megfelelő.
  2. Az egyik kinyújtott részt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk.
  3. A töltelék 1/3-át a tészta közepére tesszük, körülbelül a gomba szélességének megfelelően. Majd a gombákat a töltelékcsíkra pakoljuk.
  4. A maradék tölteléket a gombákra halmozzuk, és megpróbáljuk a gombák oldalát is bevonni vele.
  5. Amikor ezzel elkészültünk a másik tésztalapot ráfektetjük, és a kis dombocskánk mentén a felső tésztalapot rányomkodjuk az alsóra, hogy a töltelék ne folyhasson ki. A fennmaradt tésztát levágjuk. Az összeillesztés mentén egy villa segítségével egymásba nyomjuk a tésztákat. Végül a halmocska tetejét megszurkáljuk.
  6. A tetejét vízzel hígított paradicsompürével kenjük le, ettől szép színe lesz. A maradék tésztánkból dekorációkén különböző formákat vághatunk ki, és a tészta tetejére tehetjük (nálam ez most egy szívecske volt). 200 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük (néha azért nézzünk rá).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 020
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pepi's Kitchen

Mióta szakács: 2015.10.19.
11 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegetáriánus, vegán, hús nélküli Wellington

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

815
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
finomliszt 10 dkg
margarin 15 dkg
növényi joghurt 3 ek
2 kávéskanál
portobello gomba 4 db
olívaolaj 3 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1 kk
rozmaring 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gesztenye 10 dkg
földimogyoró 4 dkg
kenyér 2 szelet
lila hagyma 1 nagy db
olívaolaj 1 ek
fehérbor 1 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 dl
sűrített paradicsom 1 ek
víz 2 teáskanál