Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegetáriánus ázsiai fogás

Vegetáriánus ázsiai fogás
Vegetáriánus ázsiai fogás
23 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sok húst fogyasztunk, így arra gondoltam, nem árt időnként hús nélküli ételeket is készíteni. Selyem tofut választottam az étel elkészítéséhez. Korianderes rizzsel tálaltam.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tofut ujjnyi csíkokra vágjuk, és a szószokból, gyömbérből, fokhagymából készített pácba tesszük fél órára.
  2. Közben feldaraboljuk a brokkoli-rózsákat falatnyi darabokra és a gombát jó vaskos szeletekre.
  3. Az olajat felforrósítjuk, és erős tűzön megsütjük benne a csíkokra vágott hagymát. Amikor már karamellizálódott, hozzáadjuk a gombát és brokkolit, borsozzuk, 1-2 percig pirítjuk, végül a tofut a páccal együtt beleöntjük. További 2 percig pirítjuk, míg a zöldségek átveszik az ízeket.
  4. Tálalásnál darabokra tépett bazsalikommal ízesítjük tovább.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 060
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tofusaláta, vegán saláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

152
tofu 25 dkg
gomba 25 dkg
brokkoli 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
szezámolaj 2 ek
chiliszósz 3 ek
szójaszósz 2 ek
worcestershire-szósz 2 ek
gyömbér 1 tk
fokhagyma 1 gerezd
balzsamecet 2 ek
osztrigaszósz 1 ek
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint