Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegetáriánus zöldséges lasagne

Vegetáriánus zöldséges lasagne
Vegetáriánus zöldséges lasagne
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Padlizsán és cukkini mániás vagyok (többek között), és az olasz konyhát is szeretem, miért ne lehetne vegyíteni?

hozzávalók / 4 adag

A paradicsomszósz

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit és a padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük (lapos kisebb darabokra, hogy bele tudjon "lapulni" a lasagne tészták közé), besózzuk, és egy szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
  2. A gombákat megpucoljuk, felaprítjuk, és félretesszük.
  3. Elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját, majd apróra szeleteljük. A vöröshagymát felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot. Öntünk hozzá paradicsomlevet (én házilag készített paradicsompüréből csinálom, ami inkább a paradicsomlé állagára hasonlít). A paradicsomlé azért kell, hogy "szaftosabb" legyen, de paradicsomszezonban már bátran el lehet készíteni akár 8-10 paradicsomból is (én a korai paradicsomok ízét nem annyira szeretem, ezért használok mellé paradicsomlét is ilyenkor). Hozzáadjuk a fokhagymát (én fokhagymanyomón keresztül teszem bele, de apróra kockázva is tökéletes), az aprított bazsalikomleveleket, és a többi fűszert is.
  4. Pár percig összefőzzük (ha túl "leves", én hozzáadott cukrot nem tartalmazó ketchuppel szoktam sűríteni rajta, ha szükséges).
  5. Közben kivajazzuk a jénai tálat, és ha elkészült a szósz, elkezdjük rétegelni a lasagnet: alulra tésztalapok, szósszal beborítjuk, rá a cukkini, padlizsán, gomba, megint tészta stb. A legvégén a tetejére reszelt sajtot szórunk (bőven). Figyeljünk arra, hogy az összes tésztalap teljesen be legyen borítva szósszal, különben oda fog égni a sütőben.
  6. Természetesen a tetejére lehet besamelt készíteni, ez esetben a sajt arra kerül rá (sajnos nekem most nem volt rá időm, de így is nagyon finom)!
  7. Sütőben 180 fokon kb. fél óráig sütjük (20 perc után érdemes villát szúrni bele, ha a tészta kész van, és a sajt is megolvadt a tetején, akkor fogyasztható! (Én kb. negyed órát tetővel szoktam sütni, aztán 10-15 percet még anélkül, hogy megpiruljon a sajt.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 52 625
elküldve: 7
receptkönyvben: 184
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

.loretta

Mióta szakács: 2013.04.09.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges lasagne, vega lasagne, paradicsomos lasagne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

372
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
paradicsom 4 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 1 ek
lasagne tészta 20 dkg
cukkini 1 közepes db
padlizsán 1 db
csiperkegomba 7 nagy db
0 ízlés szerint
sajt 10 dkg