Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes csalamádé télire

Vegyes csalamádé télire
Vegyes csalamádé télire
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm adta ezt a receptet már jó régen, de olyan év még nem múlt el, hogy ne kerüljön fel a spájzba a polcra azóta ez a fajta csalamádé. Nagyon finom, és lehet variálni a hozzávalókkal. Mi nem nagyon szeretjük benne a zöldparadicsomot, így én abból csak fél kilogrammot szoktam beletenni, és káposztából és uborkából teszek bele többet. Az eredeti recept nem ír répát hozzá, de én azt is belecsempésztem egy keveset. (Sok nem jó bele, mert nagyon megédesíti a csalamádét.) A lényeg az, hogy bármit is teszünk bele 6,5 kg alapanyagunk legyen összesen. Ez a mennyiség körülbelül 8 db 720 ml üvegbe elég. ( Ha tesszük az üvegekbe, jól nyomkodjuk le, és a levét is tegyük bele.) A képen nincsen benne zöldparadicsom, mivel ma csináltam meg az utánpótlást (mert az előző adagból már csak 4 üveggel van), és már a kertben nem lelhető fel.

 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Bármihez ehetjük savanyúságnak. Még tojásrántotta mellé is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát, hagymát, répát megpucoljuk.
  2. A káposzta külső, csúnyább leveleit leszedjük, és a káposztát legyaluljuk.
  3. A paprikát, zöldparadicsomot megmossuk és az uborkával, hagymával, répával együtt legyaluljuk uborkaszeletelőn.
  4. Egy nagy edényben az egészet összekeverjük, majd rátesszük a sót, a cukrot, a borkénport, a szalicilt és az ecetet.
  5. Egy napig gyakran megkeverve állni hagyjuk, majd tiszta üvegek aljára pár szem borsot, köménymagot és babérlevelet teszünk, és rászedjük  a csalamádét. ( Aki szereti, bele is keverheti a savanyúságba ezeket, nálunk a gyerekek miatt  csak az aljára tettem.)


 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 56 196
elküldve: 18
receptkönyvben: 350
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

vnémarika

Mióta szakács: 2011.06.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csalamádé, csalamádé télire, vegyes vágott savanyúság

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-09-09 16:19

Szia Marika!
Most tettem fel egy hasonló receptet, mondhatnám testvérek az enyémmel. Jó, hogy említed a változatosságot, mert legközelebb legalább merem variálni.Üdv. Boszi-Marcsi

279
uborka 1.5 kg
káposzta 1.5 kg
paprika 1.5 kg
zöldparadicsom 1 kg
vöröshagyma 0.5 kg
sárgarépa 0.5 kg
12 dkg
cukor 50 dkg
ecet 3 dl
borkén 2 kávéskanál
szalicil 0.5 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint