Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes gyümölcslekvár

Vegyes gyümölcslekvár
Vegyes gyümölcslekvár
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsére a piacon még sikerült cseresznyét beszereznem. A három gyümölcs íze fantasztikus! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk.
  2. A ribizlit lecsumázzuk, a meggyet és a cseresznyét kimagozzuk.
  3. Lábasban egy kicsit összenyomkodjuk, ráöntjük a cukrot.
  4. Lassú tűzön 15-20 percig főzzük.
  5. Botmixerrel összezúzzuk.
  6. Lassú tűzön főzzük (kb 60 percen át). Akkor jó, ha tányérra cseppentve gyorsan megkocsonyásodik.
  7. Tiszta üvegbe szedjük, 1 késhegynyi szalicilt teszünk rá és azonnal lefedjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni (kb. 1 éjszaka alatt). 3 db 0,5 l-es literes üveg lesz belőle.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 840
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

cseresznye-meggy-ribizli lekvár, cseresznyés-ribizlis meggylekvár

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ljanka
Janka / ljanka Sat, 2011-06-25 10:13

Hozzávalókat beszereztük ma reggel a piacon, holnap főzés :-)
Már nagyon várom, hogy milyen lesz, de biztosan nagyon jóízű, mert nagyon jól hangzik az összeállítás :-)

738
meggy 1 kg
cseresznye 50 dkg
piros ribizli 50 dkg
cukor 50 dkg
szalicil 1 késhegynyi