Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes savanyúság karfiollal

Vegyes savanyúság karfiollal
Vegyes savanyúság karfiollal
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban már hagyomány, hogy ezt a felöntőlét készítjük. Kellemesen savanykás, a túl vad savanyú ízt nem szeretjük.
Mivel nekem nincs hűvös kamrám, így a biztonság kedvéért teszek bele 1 kávéskanálnyi nátrium-benzoátot, de amúgy nem szükséges.

hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez ízlés szerint pl.

A felöntőléhez

ajánlat

Ha nem egyszerre rakjuk el a savanyúságot, a megmaradt lét tegyük üvegbe, később fel tudjuk használni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk, és üvegekbe rendezzük.
  2. A vizet felforraljuk a cukorral, sóval és a fűszerekkel. Ha langyosra hűlt, belekeverjük az ecetet és a borkénport.
  3. A kihűlt lét az üvegekben lévő zöldségekre merjük, majd celofánnal és csavaros fedéllel lezárjuk az üvegeket.
  4. Hűvös helyen tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 38 120
elküldve: 12
receptkönyvben: 516
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karfiol-gyöngyhagyma-répa savanyúságnak, savanyúság

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucuska81
jucuska81 Thu, 2011-08-18 13:03

Pont tegnap raktam el uborkát 12 üveggel. Kár hogy nem 2 nappal ezelőtt tetted fel ezt a receptet. nagyon guszti. Holnap megyünk anyósomhoz kérek még tőle ubit és elkészítem ezt is.
Kb. hány kg zöldséget vegyek? A nátrium-bezoátot Te belefőzöd vagy a kihült vízhez teszed? Életemben most tettem el először savanyúságot, és fogalmam sincs hogy kell. Amit tegnap készítettem abba belefőztem mert azt mondták, de ma meg azt mondta valaki, hogy nem szabad. Na most akkor mi is van? Köszi a segítséget!
Szép napot!
Judit

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-08-18 18:02

Szia Jucuska,
Nem mértem a zöldségeket, de ha marad a léből, azt később is fel tudod használni. Amikor langyosra hűl a lé, akkor keverd hozzá.
Üdv.
Livi

252
karfiol 1 közepes fej
sárgarépa 2 közepes db
gyöngyhagyma 50 dkg
apró uborka 2 kg
víz 2.5 l
ecet 5 dl
cukor 8 ek
2 ek
borkén 1 teáskanál
babérlevél 3 db
bors 0 ízlés szerint
mustármag 0 ízlés szerint