Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes zöldségleves

Vegyes zöldségleves
Vegyes zöldségleves
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször készítettem ezt a levest. A netről nyomtattam ki Levesek, egytálételek oldalról. A receptgazda:recept.grocceni. Köszönet érte.

Lehet variálni attól függően, mi van otthon v. mi van a hűtőben. A képen kicsit "zsírosnak" látszik, mert direkt mertem rá a tetejéről bővebben, hogy látszódjon,  ez egy "piros" leves.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

Bármikor ebédre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy leveses fazékba öntünk olajat, és először a sárgarépát és a karalábét tesszük bele párolódni, szórunk rá kicsi ételízesítőt.
  2. Egy kisebb fazékba betesszük a csontot, és fél liter vízben elkezdjük főzni. Teszünk bele egy leveskockát.
  3. Kis idő múlva mehet bele a zöldborsó is, kicsit még pároljuk őket együtt, majd felönteni kb. 2.5 liter vízzel. Tehetünk bele leveskockát, zellerlevelet, és befűszerezzük. Lassú tűzön főzzük.
  4. Elkészítjük a rántást: olajban kicsit megpirítjuk a lisztet, beletesszük a préselt fokhagymát, és levesszük a tűzről. Annyi paprikát teszünk bele, amennyire "piros" levest szeretnénk.
  5. A csontlével felengedjük a rántást, és ha már puha minden a levesben, berántjuk vele.
  6. Elkészítjük gyorsan a galuskát: a felvert tojásban elkeverjük a lisztet, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe, és megfőzzük.
  7. Megkóstoljuk a levest, ha jó, akkor beledobjuk a petrezselymet, és befejezzük a főzést.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 63
össznézettség: 62 219
elküldve: 3
receptkönyvben: 105
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, tavaszi leves, piros leves zöldségekkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

enike76
enike76 Sun, 2012-12-16 18:42

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha csont ill. hús nélkül készítem, akkor az jó, ha csak simán a leveskockából csinált lével engedem fel a rántást és ezzel sűrítem a levest?
Köszönöm előre is a választ.
Enikő

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-12-17 11:38

Szia Enikő! Ha engem kérdezel, lehet. Én is szoktam leveskockát használni, persze nem midig, de sokan vannak akik elítélik a "mű" dolgokat. Próbáld ki nyugodtan, majd Te eldöntöd a végén. :)
Üdv. Marcsi-Boszi

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Thu, 2012-05-31 20:23

Pont ma főztem ilyen levest az első idei zsenge borsóból! A különbség csak annyi, hogy mi rántás nélkül szeretjük. Nagyon finom, igazi tavaszi leves.

237
karalábé 0.5 kg
zöldborsó 0.5 kg
sárgarépa 0.5 kg
levescsont 15 dkg
napraforgó olaj 4 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
leveskocka 3 db
zellerlevél 1 db
víz 2.5 l
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál