Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyespáros melegtál

Vegyespáros melegtál
Vegyespáros melegtál
240 perc / előkészület: 120 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "Vidék íze" újságban rólunk megjelent Vegyespáros sodrófával cikk adta az alapötletet, hogy elkészítjük egymás kedvenc, könnyen elkészíthető klasszikus frissensült ételeit egy családi vasárnapi ebédre. Végül is megajándékoztuk egymást a közös sütés-főzés szeretetével.
Mártika kedvencei: csirkemell párizsi bundában, rántott karfiol -Ferenc sütötte.
Ferenc kedvencei: magyaros flekken, rántott gombafejek -Mártika sütötte.
Mindketten szeretjük: ínyenc pulykatekercs párizsi bundában Ferenc töltötte, Mártika sütötte.
A végeredményt a család közösen elfogyasztotta.

hozzávalók / 8 adag

A magyaros flekkenhez

A gyorspáchoz

Az ínyenc pulykatekercshez

A csirkemellhez

A rántott gombafejekhez

A rántott karfiolhoz

ajánlat

Köretként párolt rizst, párolt vegyes zöldég és pirított hasábburgonyát adunk hozzá. Díszítésként tépősaláta keveréket teszünk rá. Tartármártást kínálunk hozzá.
Családi, baráti összejövetelekre, névnapra, születésnapra ajánljuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Magyaros flekken készítése:

  1. A gyorspác hozzávalóit (mustár, fokhagyma, paprikakrém,olaj) összekeverjük.
  2. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. A gyorspáccal bedörzsöljük, majd letakarva, hűtőszekrényben kb. 2 órát állni hagyjuk.
  3. Ezután mindkét oldalán megsütjük.
  4. A hússütés után maradt zsiradékban egy kevés lisztet pirítunk, zúzott fokhagymával ízesítjük, egy csipet kalocsai paprikával megszórjuk, felengedjük annyi hideg vízzel, hogy szósz sűrűségű legyen, ízesítjük egy kis sóval és kiforraljuk.
  5. Tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk. Akkor mindenki ízlése szerint a szósszal együtt fogyaszthatja. (Ezt gulyáskrémmel is helyettesíthetjük). 

Ínyenc pulykatekercs párizsi bundában készítése:

  1. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk.
  2. A hússzeletek felét a szeletekre vágott sonkával, felkarikázott paradicsommal és reszelt sajttal megtöltjük, oregánóval és őrölt fehérborssal fűszerezzük, a szeletet félbehajtjuk (az üres részt a töltöttre hajtjuk), megtűzzük hústűvel.
  3. A tojásból, tejből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe ízlés szerint sót és esetleg borsot teszünk.
  4. A tekercseket a sűrű palacsintatésztába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd forró olajban egyenletesen, mérsékelt tűzön aranysárgára sütjük.
  5. A megsült szeleteket papírszalvétával bélelt tálra helyezzük, tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.

Csirkemell párizsi bundában készítése:

  1. A tojásból, tejből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe ízlés szerint sót és esetleg borsot teszünk.
  2. A csirkemell szeleteket nem túl vékonyra kiklopfoljuk, lisztben megforgatjuk, utána a sűrű palacsintatésztába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
  3. A megsült szeleteket papírszalvétával bélelt tálra helyezzük, tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.

Rántott gombafejek készítése:

  1. A gombákat alaposan megmossuk, jól leszárítjuk, és óvatosan leválasztjuk a kalapjukat. (A törzsükből készíthetünk levest, gombamártást ) A kalapok belsejébe ízlés szerint egy kis sót szórunk.
  2. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük.
  3. A megsült gombafejeket papírszalvétára kiszedjük, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Melegen tartjuk.

Rántott karfiol készítése:

  1. A karfiolt alaposan megmossuk, forró, sós vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy nagyon megpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, lecsepegtetjük.
  2. A félig megfőtt karfiolt rózsáira szedjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A bepanírozott karfiolrózsákat bő, forró olajban kisütjük.
  3. A megsült karfiolrózsákat papírszalvétára kiszedjük, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Melegen tartjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 988
elküldve: 1
receptkönyvben: 196
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

családi meleg vegyestál, magyaros flekken, ínyenc pulyka párizsi bundában, csirke párizsi bundában, rántott csiperke, rántott gomba, rántott karfiol, párizsi csirke, párizsi pulyka, pácolt flekken, rántott vegyestál

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-09-13 09:44

Kedves taksi! Igyekszem, ahogy tőlem telik.Van fent pár recept, remélem nemsokára élesben is látható lesz.De sütök-főzök, ami olyan, még általatok nem ismert, vagy nem úgy, felteszem,hátha megérnek egy próbát!Köszi szépen , a kedves szavakat!Szép napot Nektek!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-09-13 09:20

Kedves Mártika!
Aláírom, hogy a szép lassú, és folyamatos bevonás, az út ahhoz, hogy a férfi a konyhában kikössön, segítsen, és az is tuti, ha rájönne az ízére, még élvezné is a dolgot, főleg, ha egyedül produkál valamit.Igaz,.AzUram nekem a katonaságnál kifőzte és kimosogatta magát, úgyhogy hatökörrel se vontatom oda, max.nyáron bográcsozás,grillezés, abba besegít,élvezi is!!Ráadásul, majd 9 éve, amióta lebetegedtem, tudod, örülök, ha ,hát igen, ez kényes téma, de bevallom, minden takarítási munkát ő csinál.Kis takarítás, havi nagyobb, őszi és tavaszi nagytakarítás, ablakpucolás,(tériszonyom van!),portörlés (asztmám van), vagy nagy bútormozgatás, (gerincsérv),úgyhogy ,én szívesen és zokszó nélkül főzök, csak legyen miből, és legyen jó ötlet.Ötleteket itt Tőletek rengeteget veszek, (nem csak a főzős újságok),aminek a család eddig hasznát is vette, teli a pocak, egy-egy újdonság után!!.Én is felbátorodok, és rakom fel a receptjeimet, bár most kissé lelassult a sok receptem kiadása, majdcsak kikerülnek, de ráadásul még alkotok és azokat is rakom fel.Boldog vagyok, ha a lány segít, a fiam meg az apja nagy takarít,heti takarít.Szerintem: már ez is csoda, nekem az, és mérhetetlenül büszke vagyok rájuk!!, és örülök Nekik!!A főzésben,sütésben abban segít, hogy a vásárlások során, hősiesen kiveszi a részét a pakolásban,cipekedésben.Aztán majd jön a nyár, ha lesz jövőre, idén valami furcsaság volt, és élvezettel bográcsozunk és grillezünk és nyársalunk.Abban nagyon benne van.Ezért nem erőltetem a főzést.Szép napot:Éva-Anyóca

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-09-13 09:33

Kedves Éva Anyóca!

Köszönjük őszinte soraidat.
Ebben a felgyorsult világbanv sajnos
egyre kevesebb időnk jut sajnos
a közös kikapcsolódásra, pl. a főzésre.
Mindenki csak rohan.
Amint Te is leírtad a család az egyetlen támaszod a napi házi munkában.
Már az is haladás ha nem hagynak magadra a sok-sok tennivaló közepette.
Mi Mártikával már 13 éve, hogy közösen főzünk.
Mi is a bajban szorultunk egymás segítségére.
Azóta vagyunk
"Vegyespáros sodrófával"
ahogy a Vidék Íze is megírta.
Kedves Éva Anyóca!
Ezúton köszönjük hozzászólásaidat és várjuk újabb receptjeidet
Üdvözlettel: Ferenc

taksi
Mártika és Feri / taksi Sun, 2010-08-15 09:00

Kedves husika!

Nagymamáinktól sokat
taultunk, a kedves vendéket
mindig szivesen látjuk!

Üdvözlettel: Mártika és Feri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-13 17:33

 Kedves Martika es Feri!Emelem a kalapom,ez igen!Fejedelmi tal,nalatok jo lehet vendeg lenni!Kellemes hetveget!Udv.

taksi
Mártika és Feri / taksi Fri, 2010-08-13 07:09

Kedves Hajni!

Csak ügyesen, így tovább.
Az otthoni napi munkát is lehet közösen
végezni, a konyhai sütés-főzés is ennek egy része.
Köszönöm a dícséretet.
További szép hetet kívánok!
üdvözlettel:
Mártika

kh
Jahin / kh Thu, 2010-08-12 22:42

Kedves Mártika!
Nagyon tetszik az Évához intézett hozzászólásod,főleg ez a mondat:észre sem veszik és már ott főznek helyetted a konyhában!:-)))Mi még csak a kukta fázisnál tartunk,de alakul.Egyébként a fotó is nagyon jól néz ki,egy receptben sok finomság van összefoglalva és sok munka rejlik benne.Üdvözöllek:Hajni

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-08-12 07:49

Kedves Éva!

Fokozatosan lehet belevonni
a férfiakat a főzésbe.
Kezdetben csak kisebb feladatokat kell adni, mint egy kuktának,
előkészíteni az alapanyagokat,
meghámozni a krumplit, sárgarépát petrezselymet,
húst szeletelni,
utána a húst klopfolni, pácolni.
Majd a kinti grillezéssel folytatjuk.
Utána jöhetnek az egyszerű levesek, gyümölcs, húsleves stb.
Észre sem veszik és már ott főznek helyetted a konyhában.
Minden csak szervezés és sok sok türelem kérdése.
Receptjeinket már 5 éve hogy, több receptversenyre és
különféle gasztronómiai újságba is beküldjük.
Ahová meghívnak szívesen elmegyünk főzni is.
Legközelebb a Magyarországi borkirálynő választáson
augusztus 20.-án leszek zsűri tag Tarcalon.

További kellemes sütés-főzést,
és sikereket kívánok a közös főzésetekhez is.

Üdvözlettel:
Mártika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-08-11 19:47

Kedves Márti és Feri! A fénykép szép és már étvágyat csinál!Egyszerűen csúcs.A történet aranyos, az ételanyagok nem semmik, de azért egy vasárnapi menübe pontosan beleférnek,sőt vendégek ha jönnek,telitalálat.Mennyiségi változtatást igényel max.Az az egy viszont sajnálatos, hogy én ha főzök, azt egyedül, esetleg a lányommal, mert az én uram szereti a hasát és a jó ételt, de hogy nem áll neki főzni, még ha éhen hal se, az is tuti.Vidék Íze nektek is jár???Írtok bele??No, majd figyellek Benneteket.Köszi a receptet!!Éva

uborkafa
uborkafa Wed, 2010-08-11 15:33

Kedves Mártika és Feri!

Ez a vegyes páros egyben nyerőpáros! Gratulálok a recepthez, biztos el fogom készíteni.

Üdvözlettel

uborkafa

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-08-11 14:57

Kedves Mártika és Feri!Nagyon finom lehet ez a bőségtál!Még válogatni is lehet belőle.Kedves a sztori és nagyon aranyosak vagytok.Gratulálok!Üdv:Bogi

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2010-08-11 15:17

Kedves Bogi!

Ha van kedved próbáld elkészíteni
a pároddal együtt.
Könnyen elkészíthető, ismert ételeket választottunk.
Amíg sülnek a finomságok lehet beszélgetni,
bort vagy sört kortyolgatni stb.
A közös sütés-főzés,
kikapcsol és még szórakoztat is.
Közelebb hozza az embereket egymáshoz.

Üdvözlettel: Ferenc

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-08-11 17:52

Az biztos hogy az egész család kiveheti a részét belőle.Kicsik és nagyok egyaránt.Páratlan páros vagytok!!!!Üdv:Bogi

1594
sertés rövidkaraj 60 dkg
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
mustár 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
paprikakrém 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
pulykamell 60 dkg
trappista sajt 15 dkg
paradicsom 1 db
sonka 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 40 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
csiperkegomba 50 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 15 dkg
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
karfiol 1 közepes fej
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl