Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vékony kérgű marhasteak

Vékony kérgű marhasteak
Vékony kérgű marhasteak
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátom olykor szokott sportfogadásokat kötni. Egyik alkalommal megegyeztünk, hogy ha nyer, akkor utal nekem némi pénzt, olyan kikötéssel, hogy abból egy fejedelmi marha steak-et készítek, vagy elmegyek étterembe. Inkább amellett döntöttem, hogy itthon készítem el saját magam. A piacról hazafele jövet találtam ki pontosan, hogyan is fog kinézni ez a fogás. Szerintem igazán jól sikerült, degeszre ettem magam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb 3 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, megforgatjuk a lisztben.
  3. A húst kevés olajon serpenyőben, mindkét oldalát 3-4 percig közepes lángon megsütjük. Aki jobban átsütve szereti, az süsse tovább. Eközben a krumplit bő, forró olajban kisütjük. 
  4. Miután kész a krumpli, ugyanabba a bő, forró olajba kb. fél perc alatt megsütjük a lisztes hagymakarikákat.
  5. A kész húsokat 2 cm vastagságúra szeleteljük, majd a sült krumplival és a rostélyos hagymával tálaljuk. Jó étvágyat.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 18 884
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GR

Mióta szakács: 2013.01.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vékony kérgű marha steak rostélyos hagymával és sült krumplival, steak

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Sun, 2016-06-12 18:31

Szia! Van 4 szelet feherpecsenyem, kb 3cm vastagok. Az elso pontban irod, hogy 3cm-re szeleteljuk, majd a vegen irod, hogy 2cm-esre vagjuk a hust. A foton nem ugy latszik, mintha folcsikoztad volna a szelet husokat... Valamit nagyon felreertek.. ha tudsz segithetnel

1370
fehérpecsenye 500 g
vöröshagyma 2 közepes fej
burgonya 5 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl