Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vékony tésztás langalló egészségesen

Vékony tésztás langalló egészségesen
Vékony tésztás langalló egészségesen
63 perc / előkészület: 25 perc sütés: 38 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a receptnek az alapja is Bofy Zabirodalmából származik. Ezt készítettem el ma ebédre. Nagyon finom és egészséges étel. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 gramm 146 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

  • 27.5 dkg zabkorpa (ebből 2,5 dkg a tepsi megszórásához kell)
  • 4.2 dl víz
  • 2 db tojás (nálam 12,9 dkg)
  • ízlés szerint
  • 3 dkg sikér

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A zabkorpát összekeverjük a vízzel, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  2. Ezután belekeverjük a búzasikért, a két tojást és a sót.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megkenjük az olvasztott kókuszzsír egy részével. Megszórjuk 2,5 dkg zabkorpával.
  4. Belesimítjuk a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

Feltét

  1. A feltéthez először a padlizsánt megmossuk, felszeleteljük, és megsózzuk. Összekeverjük. Addig hagyjuk így állni, ameddig a hűtőben a zabkorpánk magába szívja a vizet.
  2. A paradicsomot, vöröshagymát, gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük.
  3. A sonkát kockákra vágjuk.
  4. A medvehagymát és a bazsalikomot leöblítjük. A sűrített paradicsomba csipkedjük a bazsalikomot, a medvehagymát felaprítjuk, és a sűrített paradicsomba keverjük az oregánóval együtt. Sózzuk, ízlés szerint édesítjük. Összekeverjük.
  5. A mozzarella sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  6. A 10 perc elősütés után kivesszük a tésztát a sütőből. Megkenjük a sűrített paradicsommal. Erre rásorakoztatjuk a lecsepegtetett padlizsánkarikákat. Ezt megkenjük a maradék kókuszzsírral. Erre elosztjuk a vöröshagyma szeleteket, a sonkakockákat és a gombát. Erre rásorakoztatjuk a paradicsomkarikákat, enyhén sózzuk, majd elosztjuk rajta a mozzarella sajtot. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.
  7. A kész langallót kockákra vágjuk, és forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 993
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Vékony tésztás langalló egészségesen padlizsánnal és paradicsommal, langalló, kemencés lángos, kenyérlángos, töki pompos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

414
zabkorpa 27.5 dkg
víz 4.2 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
sikér 3 dkg
padlizsán 2 db
paradicsom 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
csiperkegomba 12 dkg
sonka 20 dkg
sűrített paradicsom 10 dkg
medvehagyma 1 dkg
bazsalikom 0.5 csokor
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
folyékony édesítőszer 15 csepp
mozzarella 20 dkg
kókuszzsír 3 dkg