Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vékony tésztás pizza Melissza konyhájából

Vékony tésztás pizza Melissza konyhájából
Vékony tésztás pizza Melissza konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a pizzát, először valamikor decemberben próbálkoztam az elkészítésével, azóta bárhol pizzát eszünk, a férjem mindig az én házi pizzámra vágyik, és már kérdezi is, hogy mikor sütök neki. :) Még nem próbáltam más feltéttel, mert ezzel nagyon szerettük, de legközelebb már kipróbálok valami újat, de a tészta mindenképp marad, imádni valóan vékony! :)

hozzávalók / 2 adag

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

ajánlat

Bármit rárakhatunk, én például most abból gazdálkodtam, ami itthon volt (mert nem terveztem előre a pizzasütést). A párizsit egyébként érdemes kicsit megpirítani egy kis olajban palacsintavasban, míg kel a tészta, mert a sajt és a kukorica alatt nem igazán tud megpirulni a sütőben. A férjem párizsival még jobban szereti a pizzát, mint szalámival. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe egy csipetnyi cukorral és liszttel, és hagyjuk felfutni. Ezután keverjük össze a liszttel, majd a masszát gyúrjuk össze az olajjal, és sózzuk meg egy kicsit.
  2. Pihentessük fél órát szobahőmérsékleten a tálat letakarva, majd borítsuk ki egy lisztezett deszkára. Kézzel vegyünk le belőle egy öklömnyi darabot, és formázzuk kör alakúra.
  3. Tegyük kiolajozott tepsire, és kenjük meg pizzakrémmel. Ezután felrakjuk a szeletelt párizsit, a kukoricát, felszeletelt paprikát, és az egészre bőven sajtot reszelünk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 231
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Melissza

Mióta szakács: 2013.03.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párizsis pizza paprikával kukoricával, pizza párizsis feltéttel, pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szucsandrea
szucsandrea Mon, 2017-02-13 20:29

Nekem a tészta túl száraz lett, úgyhogy még öntöttem hozzá vizet, amennyit felvett. Finom lett, pont úgy nézett ki a tészta megsülve, mint neked a képen.

1322
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 4 ek
élesztő 2.5 dkg
víz 1 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
párizsi 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
pizzaszósz 5 ek
sajt 10 dkg