Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velemi bableves

Velemi bableves
Velemi bableves
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom születésnapján ezt a levest tálaltam előételnek. Mindenkinek nagyon ízlett!

Ha hígabb,és több levet szeretnénk készítsük több tejjel.Valaki csipetkét is szaggat a levesbe, én ezt kihagytam, hiszen jó sűrű volt így is...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott füstölt húst odatesszük főlni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Ha már majdnem készre főtt, hozzáadjuk a karikákra vágott zöldséget, a konzerv babot, a tört fokhagymát. Ha kell, sózzuk.
  2. Világos vöröshagymás, paprikás rántást készítünk, amit ráöntünk a levesre.
  3. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a tejjel, és behabarjuk a levest.
  4. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 852
elküldve: 5
receptkönyvben: 209
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
748 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös zöldséges bableves, rántott bableves, bableves füstölt tarjával,bableves tejfölösen,bableves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bruercsi
bruercsi Fri, 2013-04-12 11:23

Tetszik ez a recept, de lenne egy kérdésem. Feltétlen kell bele a tej (laktózérzékeny vagyok) vagy elhagyható? Helyette kicsit több tejföl esetleg?

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Fri, 2013-04-12 09:09

A párommal 1-2 évenként elmegyünk "Novákfalvára" , Velembe. Ettünk, többek között bablevest is, szerintem az igazi "Velemi bableves" nem konzervből készül..... A recept viszont tetszik, egy dolog nem: rántás+habarás sok!!!!!!
Hobbi szakács üdvözlettel: Bandipapa

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-04-12 09:23

Elhiheti,nem sok a rántás és habarás, hisz így a jó ízű és finom.... :-))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-12-31 22:07

Velem elfogadtattad, nagyon megtetszett, el fogom készíteni, igaz, lehet itt nálunk bele fog jönni a csipetke is......:-O
Köszönöm a receptet.:-O
Éva (Anyóca)

Békés, boldog, egészséget, megértést hozó új esztendőt kívánok!

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2019-06-23 14:10

Most látom Éva,hogy írtál!!!Jó régen. :-)))
Nagyon örülök neki,hogy megtetszett ez a leves!!!! :-)))

913
sertésnyelv 60 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
vörösbab 800 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 2.5 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tejföl 2 dl
tej 0.5 l
0 ízlés szerint
víz 1.5 l