Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velencei csirkemáj Marcsitól

Velencei csirkemáj Marcsitól
Velencei csirkemáj Marcsitól
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Velencére gondolám, de nem volt itthon gondolám, így azt gondolám ki, hogy ezzel kedveskedek apának. Ízlett neki!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Polentával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.        

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, gyűrűkre szedjük.
  2. Serpenyőben a vaj kétharmadát mérsékelt lángon összeolvasztjuk az olaj felével, rádobjuk a hagymagyűrűket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk zsályával, átforgatjuk az egészet. A zsályás hagymát lefedve, mérsékelt lángon puhára pároljuk, párszor megkeverjük.
  3. A mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi felforraljuk, aztán lehúzzuk a tűzről.
  4. Egy serpenyőben mérsékelt lángon összeolvasztjuk a maradék vajat és az olajat, majd sózás nélkül megsütjük a csirkemájakat. Amikor a máj megsült, a leszűrt mazsolát hozzáadjuk, erősítünk a lángon és a serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, alufóliával lefedjük, hogy ne hűljön ki.
  5. Tálalás előtt a megpuhult hagymát, fedő nélkül pár perc alatt erős lángon aranybarnára pirítjuk, és rápúpozzuk a májra.

 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 564
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz sült máj, balzsamecetes-hagymás csirkemáj

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mehjul
mehjul Mon, 2012-10-22 16:51

Ma csináltam meg, szuper recept! Én annyit változtattam rajta, hogy több mazsolát tettem bele (sok volt itthon) és párolt kelkáposztával ettük, nem puliszkával, de a férjem és a fiam is repetáztak - én is! :) A zsályás pirított hagyma valami mennyei! Nagyon köszönjük!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-10-28 21:24

Kedves mehjul.
Nem voltam gépközelben ezért csak most válaszolok hozzászólásodra.
Örülök, hogy elkészítetted és ízlett. Annak külön örülök, hogy sikered megosztottad velem.
Üdv. Marcsi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2011-12-29 16:35

Kedves Anci!
Köszönöm újra az elismerésedet!
Sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
Marcsi

Sancho
Sancho Thu, 2011-12-29 12:36

Inkább nevezzétek a köretet puliszkának. Az az igazi neve. Nem kell az egyszerű dolgoknak exotikus neveket adni. Tisztelettel!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2011-12-29 16:32

Kedves Sancho!
Igazad van ez puliszka. Mivel, hogy ez az étel olasz (eredetileg borjúmájból készül) bátorkodtam polentának
nevezni a puliszkát.
Sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
Marcsi

Sancho
Sancho Thu, 2011-12-29 16:49

Az még nem az eredeti puliszka. Ez csak eresztettpuliszka. Van forrázottpuliszka is. Máskülönben, finom a kaja.

591
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 4 nagy fej
vaj 15 dkg
olívaolaj 4 ek
mazsola 5 dkg
zsálya 1 ek
balzsamecet 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint