Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velencei frittelle

Velencei frittelle
Velencei frittelle
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A velencei frittele Paolo Luni szakács recepte az: Olaszország mediterrán finomságok című könyvből.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát leöntjük a grappával, és 60 percig állni hagyjuk.
  2. A tejet a vajjal és sóval felforraljuk, azonnal belekeverjük a citromhéjat és a lisztet, addig főzzük, míg az edény falától elválik.
  3. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a tojásfehérjéket, mindegyikkel alaposan elkavarva. A legvégén hozzákeverjük a mazsolát és a fenyőmagot.
  4. Az olajat felforrósítjuk. Egy evőkanállal kis adagokat szaggatunk a masszából, majd az ujjunkkal a kanálról a forró olajba toljuk. Mikor a frittellek elkezdenek nőni, fordítsuk meg őket, hogy körbe szép aranybarnák legyenek.
  5. A frittelleket papírtörlőre kiszedjük, hagyjuk leszűrődni. Megszórjuk porcukorral és hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 839
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olajban sült frittele, különleges fánkocska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1644
tej 300 ml
vaj 60 g
1 csipet
finomliszt 240 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 3 db
tojásfehérje 2 db
mazsola 50 g
pálinka 4 ek
fenyőmag 20 g
napraforgó olaj 500 ml
porcukor 3 ek