Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velencei répatorta

Velencei répatorta
Velencei répatorta
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nigella konyhája című sorozat egyik részét néztem a TV-ben, amikor is egy velencei répatorta készült, ami nagyon megragadta  a fantáziámat, bár a recepten jelentősen változtattam, de az alapok mégiscsak tőle származnak.;)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Kísérő

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a cukrot, sót és a feltört tojásokat robotgéppel felhabosítjuk, majd először a száraz, végül a többi folyékony alapanyagot is hozzádolgozzuk, míg csomómentes masszát nem kapunk.
  2. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, az oldalát pedig margarinnal kikenjük, miközben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formába kanalazzuk a tésztát, melynek tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, így mehet a sütőbe 40- 45 percre.
  3. Miután kivettük a sütőből kicsit állni hagyjuk, és csak utána vesszük ki a formából. Végül élvezettel elfogyasztjuk :) Finom szaftos süti lesz belőle, ami nem bonyolult, és villámgyorsan elkészíthető.

Kísérő

  1. Míg sül, elkészítjük a tálaláskor a tortához kínált öntetet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 036
elküldve: 3
receptkönyvben: 122
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répatorta, szaftos répatorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

502
sárgarépa 2 közepes db
1 csipet
dió 150 g
finomliszt 100 g
napraforgó olaj 150 ml
cukor 150 g
tojás 3 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
szerecsendió 0.5 kk
citrom 0.5 db
mandulapehely 3 ek
narancs 0.5 közepes db
tejföl 4 ek
méz 2 ek