Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velencei tésztafánk

Velencei tésztafánk
Velencei tésztafánk
12 perc / előkészület: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén nemzetközi fánknapot tartottunk! Sütöttem a gyerkőcöknek velencei tésztafánkot és amerikai csokis fánkot, hogy ne csupán szalagos fánkot, meg csörörgét együnk a hátralévő farsangi időszakban. Na, nem mintha csak erre az időszakra korlátozná őket, hogy ilyenkor egyenek csak fánkot! Nálunk elég gyakran előfordul egész évben, mert imádják. Ez a fánk ízre, kinézetre nagyon hasonlít a mi csörögénkre. Nálam most finomliszttel készült, mert ez volt otthon. A középső gyermekem "vonalfánknak" keresztelte el.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a sóval, a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojásokat hozzáadva gyúrjuk tésztává. Pihentessük 30 percet.
  2. Egészen vékonyra nyújtsuk ki a tésztát sodrófával vagy tésztagéppel, majd késsel csíkozzuk fel. (Ha tésztagéppel dolgozunk, a „tagliatelle” vágóval vágjuk.)
  3. Forró, bő olajban süssük aranybarnára (nagyon hamar megsül, pár perc), szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk baracklekvárral vagy vaníliakrémmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 901
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szezon: tél
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vonalfánk, csörögefánk, hosszúkás fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-02-23 08:49

Kedves Éva-Anyóca!
Bátran próbáld ki! Finom, és az alakja miatt különleges.
Szép napot kívánok!
Anita

774
durumliszt 20 dkg
1 csipet
narancshéj 1 narancsból nyert
cukor 4 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 20 dkg