Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velős-körmös pacal vörösborral

Velős-körmös pacal vörösborral
Velős-körmös pacal vörösborral
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató étel finom friss kenyérrel, savanyúval.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mivel a pacal nem zsíros, és ha kevés zsiradékkal készítjük, cukrosok is ehetik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, a zöldpaprikát feldaraboljuk.
  2. Olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a zöldpaprikát, megszórjuk pirospaprikával, így pörköltalapot főzünk,  felöntjük egy nagy pohár borral (kb. 2 dl), fokhagymákat és a babérevelet teszünk bele, és ezt az alapot pár percig rotyogtatjuk.
  3. Sózzuk, darált erős paprikakrémmel fűszerezzük. Ezután hozzáadjuk a sertéskörmöt, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és addig főzzük lefedve, ameddig majdnem leválik a hús a csontról (legalább 1 óra).
  4. Ekkor beletesszük a pacalt is, és főzzük, ezúttal fedő nélkül, hogy a leve besűrűsödhessen.
  5. 4-5 krumplit darabokban beleteszünk (mi így szeretjük, ha a krumpliba belefő az íze), és a tetejére rátesszük a jól kimosott, de egészben hagyott velőt, egy kicsit a lébe nyomkodva.
  6. Vigyázva, hogy a velő szét ne rottyanjon, készre főzzük.
  7. Savanyúval tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 655
elküldve: 4
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

velős pacal, pacal sertéskörömmel, vörösboros pacal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

617
pacal 1 kg
sertésköröm 1 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
zöldpaprika 3 db
fokhagyma 5 gerezd
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 teáskanál
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
vörösbor 2 dl
sertésvelő 50 dkg
burgonya 4 közepes db
napraforgó olaj 2 ek