Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velős lecsó

Velős lecsó
Velős lecsó
180 perc / előkészület: 20 perc főzés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat szoktam bográcsozni, viszont lecsót még soha nem főztem, és enni is csak egyszer ettem. Kimaradt az életemből, mert anya sosem főzött. Otthon sörözgettem, amikor szóba került, hogy Ászáron (a szülőfalumban) szüreti mulatságok lesznek, lecsó főzőversennyel. Húgommal kitaláltuk, hogy akkor elindulunk rajta, és így született meg ez a recept. Második helyezést értük el vele, így gondolom, nem lehet rossz.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítunk mindent. A szalonnát csíkokra, a debrecenit, a kolbászt és a paprikát karikára. A hagymát, az almapaprikát, a lecsópaprika azon részeit, ami nem adta ki a karikát, apróra. A paradicsomot nem szükséges apróra, ha le van bőrözve, ha nincs, akkor azt is apróra.
  2. Beleszórjuk a szalonnát a bográcsba, kisütjük a zsírját, amikor félig kész, hozzátesszük a debrecenit, és amikor az majdnem készre pirult, beletesszük a füstölt kolbászt is, és készre pirítjuk az egészet.
  3. Kiszedjük a húsokat a bográcsból és félretesszük. A visszamaradt zsírba beleszórjuk a hagymát és az apró paprikát. Elkezdjük dinsztelni.
  4. Amikor picit összeesett, jöhet a paradicsom, némi víz, só, bors, kömény (kb. fele a borsnak), illetve a szójaszósz (2 ek). Aztán jól összefőzzük, essen szét az egész. Közben a vizet pótoljuk, de sosem engedjük bő lére.
  5. Amikor az alap kezd homogénné válni, beletesszük a karikára vágott paprikát. Annyi vizet adunk hozzá, hogy azért legyen rajta lé, de ne lepje el, a paprika úgy is össze fog esni. Továbbá a sót és esetlegesen a fűszereket igény szerint pótoljuk.
  6. Mikor a paprika kezd összeesni, visszatesszük az elején lepirított húsokat, meg beletesszük a velőt. Ekkor tesszük bele az őrölt csemege paprikát is, meg még teszünk hozzá 1-3 evőkanál szójaszószt. Összeforraljuk, és kész.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Alföldi Máté

Mióta szakács: 2016.03.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

lecsó velővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

599
lecsópaprika 2 kg
paradicsom 1 kg
almapaprika 5 db
hegyes erős paprika 1 közepes db
vöröshagyma 4 közepes db
füstölt szalonna 0.5 kg
debreceni kolbász 0.5 kg
kolbász 1 g
sertés agyvelő 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
szójaszósz 3 ek