Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
220 perc / előkészület: 20 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pacal mindig is megosztotta az embereket! Kétféle ember van, aki szereti és aki utálja! Anyukám receptje, általában bográcsban készül.

hozzávalók / 8 adag

Pacal

Abalé fűszerei

Szólj hozzá!

elkészítés

Pacal

  1. A pacalt megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd forró vízben 15 percig előfőzzük. A levét leöntjük, leöblítjük langyos vízzel, és bő hideg vízben kb. 2 órán át főzzük.
  2. A főzőlébe tesszük a babérlevelet, a fokhagymát, a vöröshagymát és a szemes borsot.
  3. Amikor megfőtt, leszűrjük és lehűtjük, majd guszta, vékony csíkokra vágjuk. A bográcsban a zsíron megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
  4. A tűzről félre húzva elkeverjük a pirospaprikával, és a pacal csíkokat is belekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
  5. Ízesítjük sóval, borssal ételízesítővel, őrölt köménnyel, csípős paprikával, valamint 5-6 gerezd zúzott fokhagymával.
  6. Közepes erős tűzön kb. 1-1,5 órán át főzzük, az elfőtt vizet pótoljuk. Egy dologra mindig oda kell figyelni, akár lakásban, akár bográcsban készül a pacal, gyakori kevergetést igényel, mert nagyon könnyen odakap!
  7. Amíg a pacal fő, addig a velőt megtisztítjuk. Amikor a pacal elkészül, hozzáadjuk a velőt, és jól összeforraljuk, ilyenkor már elegendő 15-20 perc. Akkor jó, ha kicsit csípős. Sós főtt burgonyával és ropogós kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 14 750
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pacalpöri, velős pörkölt pacalból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
pacal 2 kg
sertésvelő 1 kg
vöröshagyma 4 db
fokhagyma 0.5 fej
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tv paprika 2 db
paradicsom 2 db
sertészsír 2 ek
víz 5 dl
babérlevél 5 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 0.5 fej
bors 1 tk