Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velős pirítós

Velős pirítós
Velős pirítós
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A velő nyílván valami undormány a gyereknek, közben meg tiltott gyümölcs, amit csak kellő érettség és tapasztalat birtokában érthetünk/élhetünk meg. Velőt tölteni húsba, velőt tenni a vese mellé, velőt elhelyezni egy fogásban összetett munka, de a legtisztábban és élesebben magát egy szelet pirított kenyeren mutatja meg. Hajrá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi lepődtünk meg a legjobban, de egy nem barrik, vékonyabb chardonnay, vagy akár egy idősebb, már petrolos rajnai rizling mellett is brutál jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a velőt 10 percre, ha kell pucoljuk le a csontszilánkokat.
  2. Folyó meleg víz alatt hártyázzuk le, a tiszta velőt hagyjuk lecsöpögni.
  3. Kevés zsíron vagy olajon dinszteljük meg a hagymát, majd mehet rá a velő, és a fűszerek ízlés szerint.
  4. Sűrű kavargatás mellett (kis megszakításokkal fedő alatt) készre pároljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 68 896
elküldve: 3
receptkönyvben: 192
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

whollosi

Mióta szakács: 2011.12.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sertésvelő, párolt velő, velő pirított kenyéren

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trewq
trewq Sat, 2014-06-28 08:18

Csatlakozom az előttem szólóhoz ! (Aki szerintem profi szakács ...) Senkit ne tévesszen meg a "Velőreceptek" kifejezés mert óriási a különbség a CSONTVELŐ és az AGYVELŐ között ! A csontvelőről csak annyit, hogy kicsiknek ne adjunk az óriási (nehezen emészthető) zsírtartalom miatt ! Mi is csak forrón friss pirítóson fogyasszuk ! (..lásd Krudy: Szindbád) Jó étvágyat hozzá ! :-) Trewq

Gregor
Greg / Gregor Fri, 2014-01-24 16:24

A velős pirítóst én marha velőscsont velőjéből készítem, amit húslevesben főzök meg. A csont nyitott végeit erősen megsózom és így a velő benne marad. Egy órányi lassú főzés után már felhasználható és egy kis ügyeskedéssel egyben kiütögethető a csontból. Pirítósra kenve, sóval, borssal, piros paprikával fűszerezve a leves után szolgálom fel. Rendkívül tápláló és igazi különlegesség. A felszolgálásig forrón kell tartani, mert hidegen sokat veszít az élvezeti értékéből.

BDorina
BDorina Fri, 2012-09-07 21:20

Mi ez a szöveg, hogy a gyerekeknek undorító? Amióta az eszemet tudom, mindig ünnepnap volt, ha ez volt ebédre. Elkapkodtuk. Most külföldön élek és itt nincs, de amikor hazajárok, mindig szerez nekem anyukám :)

lacabazz
lacabazz Fri, 2012-01-20 18:39

Fasza, csak rohadt budos! Nem lehet tenni bele valami ami elveszi a szagat? :D

whollosi
whollosi / whollosi Sat, 2012-01-21 18:27

A velő hogy lenne már büdös:)?
Hagyma, rozmaring szerintem segít, érdemes próbálkozni.

lacabazz
lacabazz Sun, 2012-01-22 00:01

Nem tudom mikor kezdett kesz lenni akkor jott elo rajta valami szag, meg az izen is lehetett erezni picit. Esetleg ha megabalom kicsit sutes elott?

whollosi
whollosi / whollosi Sun, 2012-01-22 11:43

ó, nem kell. hát a velőnek van egy jellegzetes szaga, ha nyersen nem volt baja, akkor biztos nem volt romlott. tapasztalatom szerint az illata vagy bejön, vagy nem, ízlésre válogatja.

lacabazz
lacabazz Sun, 2012-01-22 15:28

Jo, de a cel olyan velo eloallitasa ami a huslevesben a csontban van, annak nincs szaga :D

336
sertésvelő 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
babérlevél 1 db
disznózsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kenyér 4 szelet