Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró hidegtál gazdagon

Vendégváró hidegtál gazdagon
Vendégváró hidegtál gazdagon
130 perc / előkészület: 120 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány hónapja fontolgattam, hogy készítek majd egy hidegtálat. Egyrészt, mert tetszenek ezek a tálak, másrészt, hogy mit tudok kihozni az elképzeléseimből. A témához kis könyvecskét is beszereztem, utána is néztem itt-ott, és saját gondolataim is voltak. Mindezt összerakva elkészítettem a tálam. Ha esetleg valamelyik töltelékből marad, azt a hűtőbe kis tároló dobozban, lefedve elrakhatjuk másnapra. Nagyon laktató egy ilyen tál, ezért írtam, hogy 4 személyre elég. A vendégek örülnek, ha ilyen ízelítővel kedveskedünk nekik.

hozzávalók / 4 adag

A töltött gépsonkához

A töltött lapkasajthoz

A töltött tojáshoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Francia saláta: A franciasaláta zöldségkeveréket megsózzuk, borsozzuk kicsit, majd kevés margarinon puhára pároljuk, kihűtjük. Közben a tejfölt, majonézt, mustárt és a többi hozzávalót összekeverjük, ha szükséges, ízesítjük még ízlésünk szerint, majd hozzákeverjük a kihűlt zöldségkeveréket.
  2. Szépen, egyenletesen elosztjuk a sonkaszeleten, majd feltekerjük. Ha ez kész, a hűtőbe tesszük.
  3. Kőrözött: A vajat a túróval és a tejföllel habosra keverjük. Az ízesítő anyagokkal tetszés szerint fűszerezzük. Nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele az óvatosan összetekert sajtszeleteket. Ezt is a hűtőbe tesszük.
  4. A töltött tojás: A tojásokat megfőzzük sós vízben, majd héjukat leszedjük. Kettévágjuk, majd a sárgájukat óvatosan kiszedjük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, sót, borsot, és jól összekeverjük. Ezt a tölteléket szintén nyomózsákba tesszük, és visszatöltjük a tojásfehérjékbe.
  5. Egy tálat kirakunk a megmosott és lecsepegtetett salátalevelekkel. Ezután szépen elrendezzük rajta a töltött sonkát, töltött sajtot és töltött tojást.
  6. A díszítő zöldségekkel és a maradék krémmel megdíszítjük ízlésünk és fantáziánk szerint.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 061
elküldve: 8
receptkönyvben: 425
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

gazdag hidegtál, töltött tojás, sonkatekercs, franciasaláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaaa
orsikaaa Wed, 2013-03-27 20:35

meddig áll el?:) 1 nappal előbb is ellehet készíteni?:) nagyon jó receptnek tűnik:-)

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2013-03-28 13:15

Igen, egy nappal előbb is el lehet készíteni! :) 3 napig biztosan eláll a hűtőben! A túrót (körözöttet) és a tojáskrémet nem ajánlatos tovább tartani.

568
franciasaláta alap 10 dkg
tejföl 1 dl
majonéz 2 ek
mustár 1 ek
1 kk
citromlé 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
gépsonka 8 dkg
tehéntúró 25 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 1 ek
vöröshagyma 1 dkg
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
lapkasajt 3 db
lapkasajt 3 db
főtt tojás 4 db
majonéz 1 ek
tejföl 1 ek
mustár 1 ek
1 tk
bors 0 ízlés szerint
felvágott 5 dkg
paprikakrém 1 kávéskanál
salátalevél 4 db
kígyóuborka 0.5 közepes db
paradicsom 1 db
sárgarépa 0.5 db
petrezselyem 0 ízlés szerint