Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró húsos zöldségkoszorú

Vendégváró húsos zöldségkoszorú
Vendégváró húsos zöldségkoszorú
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, amit kicsit átigazítottam, hogy a húsvéti ételekhez még jobban passzoljon. Így kerültek bele a főtt tojások egészben, felaprítás helyett. Sőt, így még látványosabbb is lett a már addig is eléggé mutatós hidegtál.

hozzávalók / 4 adag

A tartármártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, uborkát, paprikákat aprítógépbe tesszük, és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, és a zöldségekhez adjuk.
  2. A tartármártást a hozzávalókból összekeverjük, majd a zöldséges-sonkás masszához adjuk.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízzel apránként felöntjük. A húslevest felforraljuk, és a beáztatott zselatinhoz adagoljuk, csomómentesre keverjük, és felfőzzük.
  4. Végül a kihűlt zselatint a masszához adjuk, összekeverjük.
  5. Egy formát (lehet őzgerinc is) kiolajozunk, beleöntjük a fele masszát, sorban belerakjuk a főtt tojásokat, és lezárjuk a masszával. Én egy éjszakára szoktam hűtőbe tenni, de lehet akár öt óra múlva is fogyasztani.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 639
elküldve: 8
receptkönyvben: 363
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szendvicskrém tojással, tojásos hidegtál, húskoszorú főtt tojással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-04-11 15:18

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen! Nagyon finom, látványos vendégváró étel. Végülis bármilyen vendégség alkalmával el lehet készíteni, az pedig biztosan akad. Legutóbb én is a barátnőméket vártam ezzel.
További szép estét/délutánt kívánok!
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-08 16:13

Kedves Anita!

De gyönyörű! :-))

Köszönöm, elmentettem.
Már kész van minden, amit mára és a locsolkodóknak hétfőre gondoltam.:-)
Azért, el fogom készíteni.

Meg persze jövőre is lesz Húsvét! :-))
Szép vasárnap délutánt kívánok!

Éva-Anyóca

1092
főtt tojás 9 db
gépsonka 20 dkg
kovászos uborka 5 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
lila hagyma 2 közepes fej
zselatin 25 g
alaplé 1 dl
víz 1 dl
tartármártás 2 dl
tejföl 450 g
majonéz 300 g
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
mustár 2 ek