Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró linzer

Vendégváró linzer
Vendégváró linzer
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám csinálta mindig, ha sok vendég jött, és nem akart az utolsó pillanatban a sütéssel bajlódni. Előtte 2 nappal megcsinálta, és nagy sikere volt vele. Bár volt , amikor nem maradt  elég a vendégeknek, mert addigra megfalta a család. :) Ilyenkor még egy adagot kellett sütni. Később viszont eleve dupla adag készült belőle, és így mindenkinek jutott.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, citrom héjat, vaníliás cukrot, sót összekeverjük.
  2. Beletesszük a kis kockákra felvágott margarint, és könnyed morzsolással összedolgozzuk. (2 tenyér egymáshoz dörgölésével.) Nem melegítjük a tésztát a kezünkkel.
  3. Mikor már kellően egyneműsítettük, az anyag közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük a 2 tojássárgáját és a 2 dl tejfölt. Fakanál nyelével kevergetjük össze a tojássárgát és a tejfölt, és egyre nagyobb mennyiséget a lisztes részből hozzákeverünk.
  4. Végül kézzel az egész tésztát egyneműsítjük. VIGYÁZAT! Nem szabad sokáig gyúrni, és azért kell fakanál nyelét használni, mert nem melegedhet át a tészta!
  5. Amikor összeállt a tésztánk, alufóliába csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  6. Másnap lisztezett gyúródeszkán kb.1/2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát (lehet még vékonyabb is, mert a sütőportól megemelkedik sütés közben), és különböző formákkal kiszaggatjuk a linzert. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a formázott tésztákat.
  7. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és ízlés szerint díszítjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  9. Tálcára szedjük, és 5-6 napig biztosan tárolható. Természetesen, ha addig el nem fogy. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 305
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tamil

Mióta szakács: 2011.12.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros linzer, linzer mandulával, vendégváró aprósütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

983
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 18 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 2 db
1 csipet
tejföl 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
mandula 5 dkg
dió 5 dkg
cukor 1 ek
mazsola 5 dkg
szilvalekvár 5 ek