Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen

Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen
Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen
100 perc / előkészület: 50 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hónapja derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok a laktózérzékenységem mellett. Próbálkozom a sütéssel, kisebb-nagyobb sikerrel, ez a süti egész jól sikerült, a többihez képest. Ezt a sütit ünnepekkor tökéletes elkészíteni. :)

hozzávalók / 10 adag

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztalapok

  1. A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, a margarin és a tej aránya változhat, a lényeg, hogy egy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Miután jól összedolgoztuk, 2 részre szedjük, mindkét cipót elég vékonyra kinyújtjuk, és tepsi hátulján megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta

  1. A piskótánál szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét nagyon lazán felverjük. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a vizet, majd a lisztet, és jól elkeverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a lazán felvert tojásfehérjét, és összekeverjük. Tepsiben megsütjük.

Krém

  1. A krémnél a 8 dl tejből 6 dl tejet felteszünk forrni.
  2. A maradék 2 dl tejet egy tálba öntjük, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét (a héját a forró tejbe tesszük, hogy a maradék íz is kijöjjön belőle), beletesszük a vaníliás pudingot és a rizslisztet, és elkeverjük. amikor a tej elkezd picit forrni, beleöntjük a pudingos-lisztes masszát, és sűrűbb pépet főzünk belőle.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni. Miközben hűl, a porcukrot, vaníliás cukrot és a vajat habosra kikeverjük robotgéppel, majd hozzáadagoljuk a már kihűlt pépet.

Máz

  1. A mázhoz egy lábasban felteszünk egy kevés vizet forrni, majd egy fémedénybe beletesszük a porcukrot és a tojásfehérjét, majd a gőz fölött legalább 8-10 percig verjük, amíg szép keményebb tojáshabot kapunk.

Összeállítás

  1. A süti összeállítása a következő: 1 lap + krém + piskóta + krém + 1 lap + krém + máz + kakaópor. A tetejére és az oldalára kevesebb krémet tegyünk, a tetejére úgyis rákerül a máz és a kakaópor, az oldalát megszórhatjuk mandulaforgáccsal vagy bármi mással.
  2. Akinek nem muszáj mentes étrendet tartania, ezt a receptet normál hozzávalókkal is el tudja készíteni. Azért is költséges, mert mentes alapanyagokból készült.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x21x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 11 558
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PiciPingi

Mióta szakács: 2018.03.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
nehézség: nehéz
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes réteges

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Tue, 2018-03-20 00:27

Kedves PiciPingi!
Örülök a receptednek, mivel a menyem gluténmentes ételeket fogyaszthat, én pedig 72 éves koromra lettem laktóz érzékeny. Jó, hogy van olyan recept, amely másnak is finom és mi is fogyaszthatjuk.
Köszönet a receptért! Szavazok a sütidre!

PiciPingi
PiciPingi / PiciPingi Tue, 2018-03-20 18:32

Kedves dadimami!

Nagyon szépen köszönöm a szép szavakat és a szavazatot! Amikor időm engedi, még alkotok pár finom mentes süteményt és megosztom itt mindenkivel. :)
Nem egyszerű a mentes diéta, de lassacskán kezdek belejönni. :)

729
gluténmentes lisztkeverék 25 dkg
cukor 5 dkg
tejmentes margarin 7 dkg
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
szalalkáli 1 késhegynyi
laktózmentes tej 1 dl
tojás 4 db
víz 6 ek
cukor 15 dkg
gluténmentes lisztkeverék 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
vanília 1 db
rizsliszt 6 evőkanál
laktózmentes tej 8 dl
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tejmentes margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
tojásfehérje 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek