Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró tál Györgyi konyhájából

Vendégváró tál Györgyi konyhájából
Vendégváró tál Györgyi konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tál is ott volt nálunk a húsvéti asztalon.

hozzávalók / 4 adag

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Lisztben, felvert tojásban, prézliben megforgatjuk, és olajban kisütjük.
  2. A búbos húshoz a húst vékony szeletekre vágjuk, sós vízben teljesen puhára főzzük. Majd olajban pirosra sütjük.
  3. A tejfölt kikavarjuk a reszelt sajttal, sóval, pirospaprikával. Minden hússzeletre halmokat teszünk, és a sajt olvadásáig sütjük tovább.
  4. A sonkatekercshez a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a mustárral, a főtt tojássárgájával, sóval. Mindegyik sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
  5. A sünihez hosszú csíkokat vágunk a pritaminpaprikából, beleszurkáljuk a főtt tojásba, a szeme szemes borsból van.
  6. A gombához a főtt tojás kalapját levágjuk, ráhelyezzük a fél paradicsomot, és pöttyöket teszünk rá mustárból.
  7. A kaszinótojáshoz a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal, és visszatöltjük a tojásba.
  8. Ízlés szerint rendezzük el egy nagy tányéron.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott húsos hidegtál, sonkatekercses hidegtál húsokkal, húsos hidegtál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1622
sertés rövidkaraj 50 dkg
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2.5 dl
sertéscomb 50 dkg
tejföl 150 g
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sonka 10 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
tojássárgája 3 db
főtt tojás 1 db
pritaminpaprika 0.25 kis db
bors 2 szem
főtt tojás 1 db
paradicsom 0.5 db
mustár 1 kávéskanál
főtt tojás 2 db
tömlős krémsajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db