Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró töltött kenyér tej- és tojásmentesen

Vendégváró töltött kenyér tej- és tojásmentesen
Vendégváró töltött kenyér tej- és tojásmentesen
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Gyermekeim névnapi zsúrjára készültünk. A fiammal mosogatásban fogadtunk, hogy nem tudom hosszában 6 szeletre felvágni a szendvicsnek szánt kenyeret. Nyertem egy mosogatást. Két órával a buli kezdete előtt ott álltam egy hosszában felszeletelt kenyérrel és a kérdéssel, hogyan tovább? A fiamnak született egy jó ötlete, hogy rakjuk megint össze, de előbb töltsük meg. Így született ez az azóta is kedvelt vendégváró szendvics.

hozzávalók / 4 adag

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret hosszában felszeleteljük (legalább 5 szelet legyen belőle, de az ideális a 6 szelet).
  2. A párizsit, kolbászt, sonkát, uborkát, paprikát felszeleteljük.
  3. A majonézt elkészítjük (a növényi tejszínt elkeverjük a mustárral).
  4. Ezután megkenjük margarinnal az egyik kenyérvégtől kezdve a szeleteket.
  5. Erre tetszés szerint tehetünk uborkát.
  6. A következő szeletnek megkenjük az erre illeszkedő felét majonézzel, majd ráillesztjük ezt az előző szeletre.
  7. Ennek a másik oldalát is megvajazzuk, és tetszés szerint párizsival borítjuk, ráhelyezzük az előző szeletre.
  8. A másik oldalával az előbbiek szerint járunk el, majd megkenjük májassal.
  9. Az erre következő szeletet nem kenjük be, csak akkor, amikor már ráillesztettük a helyére.
  10. Erre kolbászt  teszünk.
  11. A következő szelet egyik felét ismét margarinozzuk és ráborítjuk a kolbászos kenyérszeletre.
  12. A másik oldalát is margarinozzuk, erre sonkaszeleteket helyezünk, és ezt ismét majonézes kenyérszelettel borítjuk.
  13. Ekkor már csak  a kenyerünk másik vége van hátra, mielőtt ráhelyeznénk, megkenjük a sonkás kenyérszelet másik oldalát vékonyan margarinnal és paprika karikákat teszünk rá.
  14. A kenyérvéget is margarinozzuk és rátesszük a helyére.
  15. Ha jól dolgoztunk, megkapjuk ismét az "egész kenyeret".
  16. Ekkor jó szorosan frissen tartó fóliával betekerjük és fél órára "présbe" tesszük, ami lehet pl egy jó nehéz könyv.
  17. Amikor végeztünk a préseléssel, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de jobb, ha előző este elkészítjük és úgy hűtjük.
  18. Tálalás előtt felszeleteljük a szokásos módon, mintha egész kenyeret szelnénk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 057
elküldve: 1
receptkönyvben: 233
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

anikax

Mióta szakács: 2008.06.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-27 20:15

borzasztóan aranyos sztori, jófej család lehettek:DD

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-23 10:04

A legnagyobb találmányok mindig véletlenül kerülnek felfedezésre :)

1486
kenyér 50 dkg
párizsi 30 dkg
paprikás szalámi 30 dkg
csirkemell sonka 30 dkg
májkrém 20 dkg
margarin 15 dkg
uborka 20 dkg
paprika 2 db
növényi tejszín 1 dl
mustár 1 ek