Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vénusz mellecskéi

Vénusz mellecskéi
Vénusz mellecskéi
72 perc / előkészület: 60 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta a karácsonyi asztal elmaradhatatlan édessége családunkban.

Egy régi olasz újságban bukkantam a receptre, és egy kicsit átalakítva készítettem el: az eredetiben található fahéjat kardamomra cseréltem, a tetején lévő cseresznye helyett pedig konyakos vagy kandírozott meggyet használtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mutatós édesség az ünnepi asztalra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet keverjük össze a darált mandulával, a porcukorral, a kardamommal és a sóval. Adjuk hozzá a tejföllel elkevert tojást, és morzsoljuk bele a vajat. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
  2. A fagyos tésztából diónyi golyókat készítsünk, kb. 50 darab lesz belőle.
  3. A tojásfehérjét kissé verjük fel, először ebben forgassuk bele a golyócskákat.
  4. A mandulaforgácsot egy mély tálba helyezzük, és a tojásos golyókat ebben hempergessük meg, hogy a mandula mindenütt befedje. A tetejét félbevágott meggyel díszítsük.
  5. Tegyük a mandulás golyóinkat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokon kb. 12-14 percig süssük. Kissé elterülnek majd sütés közben, és a golyócskákból kis "mellecskék " lesznek. Várjuk meg, amíg kihűlnek, mert akkor könnyebben levehetők a sütőpapírról.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 762
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
19 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1106
finomliszt 25 dkg
mandula 10 dkg
vaj 17.5 dkg
porcukor 12.5 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 ek
kardamom 1 teáskanál
1 csipet
tojásfehérje 2 db
mandulapehely 12 dkg
kandírozott meggy 25 db