Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Véres hurkával töltött szűzpecsenye burgonyarétessel

Véres hurkával töltött szűzpecsenye burgonyarétessel
Véres hurkával töltött szűzpecsenye burgonyarétessel
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a „Top 25 magyar mesterszakács” című könyvben találtam. Ötletessége miatt hamar megtetszett. Úgy komponálták össze az ételt, hogy disznótoros hangulatot idézzen. Most először készítettem el, de azt hiszem egy jó párszor ezután is az asztalra fog kerülni. A hozzávalók mennyiségén kicsit változtattam. Nagyon laktató étel, és hát kalóriaszegénynek se mondanám.

hozzávalók / 4 adag

A szűzpecsenyéhez

A burgonyaréteshez

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd középen hosszában egy éles kés segítségével felszúrjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A véres hurkát  kevés olajon sütőben készre sütjük, majd a beléből kiszedjük. Hozzákeverünk 2 tojást és 3 teáskanál keményítőt. A töltelékkel megtöltjük a húst (egy fakanál nyele a segítségünkre lehet), majd a végeit fogvájóval összetűzzük, kiolajozott tepsibe helyezzük, és 180 fokon légkeverésen 25-30 perc alatt készre sütjük. 
  3. A disznózsírban fölmelegített töpörtyűt összetörjük, hozzáadjuk a törtburgonyához, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverünk 4 tojást és a réteslapokba töltjük.
  4. A tetejét tejföllel megkenjük, és a sütőben 160 fokon 15 perc alatt arany barnára sütjük.
  5. A szószhoz az apróra vágott vöröshagymákat kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kissé átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk.
  6. 1,5 dl fehérbort adunk hozzá, és annyi vizet, hogy ellepje, és készre főzzük.
  7. Végül botmixer segítségével összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és készre forraljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 989
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

disznótoros másképp, hurkával töltött sertésszűz

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2014-09-22 12:52

Gondolom csak elírás az 50 kg hús 4 adaghoz, ezért lett a számítás során horribilis kalória tartalmú 1 adag. Zsuzsa

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2014-09-22 13:06

Kedves Zsuzsa!
Köszönjük az észrevételt, egy szerkesztési hiba miatt szerepelt rossz mennyiség, javítottuk.
Üdv:
Kata

Szaszy
Szaszy / Szaszy Tue, 2010-10-19 18:45

Jaajj köszönöm :) :) Örülök, hogy ilyen sokatoknak tetszik :) Majd igyekszem hasonlóan izgi recepteket beküldeni. Addig is jó főzőcskézést! :) Szaszy

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-10-19 10:56

Azta mindenit! Kiváncsian várom a többi receptedet is! :-)
Eszter

Hanna Bernadett
Hanna Bernadett / Hanna Bernadett Tue, 2010-10-19 03:23

Ez nagyon , nagyon , nagyon jol hangzik!!! :) Imadom ezt a weboldalt , itt mindig olyan jo dolgokat kuldetek be , kedves szakacs barataim!!! Koszi! Kiprobalom mindenkeppen legyen akarmilyen nehez is , megeri:D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-18 23:16

Ez igen! Új és izgi, ki kell próbálni!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-10-18 21:22

Hát ez kedves Szaszy, (tudom háttal nem kezdünk mondatot) Nem semmi "beköszönés"...:))) Rendben van, ütős kis recept! Várjuk a társait nagy érdeklődéssel!:))) A legjobbakat: Mrs Smith

1220
sertésszűz 50 dkg
véres hurka 20 dkg
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek
réteslap 1 csomag
burgonya 0.5 kg
tepertő 10 dkg
tejföl 1 dl
mangalica zsír 5 dkg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
savanyú káposzta 30 dkg
fehérbor 1.5 dl
főzőtejszín 4 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek