Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vérszilva lekvár

Vérszilva lekvár
Vérszilva lekvár
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cseresznyeszilva néven is ismert, pikáns gyümölcs. Pár éve ültettünk egy vérszilva fát, az idén először annyi gyümölcs termett rajta, hogy lekvárt főztem belőle. Különleges íze miatt nem csak kalácsokhoz, hanem egyes ételekhez is kiválóan illik.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ez egy olyan típusú gyümölcs, amit sajnos kézzel nem lehet kimagozni, ezért a következő módszert kell alkalmaznunk, hogy mégis csak eltávolítsuk belőle a magokat.
  2. A megmosott gyümölcsöt egy nagyméretű fazékba rakjuk, és tűzre tesszük, néha megkeverjük, és rövid ideig főzzük. A hő hatására elég gyorsan kipukkannak, és kijönnek a magok belőle.
  3. Ekkor levesszük a tűzről, és egy szűrő segítségével adagonként átpasszírozzuk, de csak a magokat távolítjuk el belőle, a héja marad. A sűrűsége és az íze miatt fontos.
  4. Ezután az előírás szerint megfőzzük, ízlés szerint cukrozzuk. Üvegekbe töltjük, celofánnal lekötjük, majd száraz dunsztba rakjuk kihűlésig. A gyümölcs mennyisége magozás után volt ennyi.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 864
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

cseresznyeszilva lekvár, szilvalekvár vérszilvából, házi vérszilva lekvár

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

497
szilva 3 kg
cukor 90 dkg
citromlé 1 citromból nyert
dzsemfix 2.5 csomag