Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vesevelőleves

Vesevelőleves
Vesevelőleves
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen gyakran ettünk ilyen finom levest, főleg disznóvágások alkalmával. Egy jó ideje nincs disznóvágás nálunk, de egy jó ideje a hentesnél megveszem a hozzávalókat, s újra főzök ilyen finomságot...

hozzávalók / 6 adag

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

ajánlat

Különösen télen ajánlom ezt a tartalmas levest, s utána valamilyen tésztafélét, akár lángost, fánkot vagy palacsintát sütünk, s készen is van az ebédünk!!

Szólj hozzá!

elkészítés

Az alaplé elkészítése

  1. A húsos csontból a vegyes zöldséggel, 1 darab vöröshagymával, sóval, borssal és a babérlevéllel levest főzünk, azután leszűrjük.
  2. A leszűrt levet újra feltesszük forrni. A csontról leszedjük a puhára főtt húst, és beletesszük a forró lébe.

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

  1. Amíg az alap leves fő, a vesét külső hártyáitól megtisztítjuk, a belsejét is kivágjuk, s apró szeletekre összevágjuk.
  2. Majd belerakjuk a leszűrt lébe, s kb. 40 percig főzzük.
  3. Utána belerakjuk az előzőleg megtisztított, megabált velőt is, és összeforraljuk.
  4. Ezután elkészítjük a rántást, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, s berántjuk vele a levest, majd még kb. 8 percig főzzük, közben kevergetjük.
  5. A kész levesbe keverünk még 2 dl tejfölt és 1-2 evőkanál ecetet.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 817
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: levesek
nehézség: nehéz
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertésvese-velő leves, tejfölös vese-velő leves, téli leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

napoleon58
napoleon58 Fri, 2020-01-10 18:07

Ha a vesét 40 perig főném kemény lenne .Én max 4-5percig szoktam.

219
karajcsont 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
bors 1 csipet
1 teáskanál
babérlevél 2 db
víz 1.5 l
sertésvese 30 dkg
sertésvelő 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 2 dl
ecet 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál