Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vidám malacos kocsonya

Vidám malacos kocsonya
Vidám malacos kocsonya
390 perc / előkészület: 30 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kocsonyakészítés oroszlán részét a párom végzi el. Enyém a mosogatás, kimerés, rendrakás és a dekoráció.

hozzávalók / 4 adag

kocsonya

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt húst 5-6 órára beáztatjuk. Leöntjük róla az áztatóvizet.
  2. Meleg vízben alaposan megmossuk, csak akkor tegyük fel főni, amikor már szép tiszta a lemosóvíz. Egy nagy fazékba beletesszük a húst, és ráöntjük a vizet.
  3. Lassan forraljuk, ha a hab kezd jelentkezni, azonnal szedjük le róla, és addig habozzuk, amíg már nem habzik.
  4. Egy hálóba beletesszük a hagymákat, paprikát, babérleveleket, és beletesszük a lébe. Ízlés szerint sózzuk. Nagyon lassan főzzük mindaddig, amíg a húsok megfőnek (5-6 óra).
  5. Egy kis tányérra vegyünk ki a léből, tegyük hideg helyre, és ha nem dermed meg, akkor még a tűzön hagyjuk.
  6. Ha készen vagyunk a főzéssel, szalvétával itassuk fel a tetejéről a zsírt, és egy másik fazékba szűrjük le.
  7. A húsokat osszuk el a tányérokba, felöntjük kocsonyalével, és hűvös helyre tesszük megdermedni.
  8. Lehet dekorálni is. Párizsiból kivágjuk a füleit és az orrát, olajbogyó a szemük :))

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 247
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, újév
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kocsonya, vidám kocsonya, sertéskocsonya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

darvin
darvin Tue, 2015-12-29 11:40

Klasszikus kocsonyarecept,szinte hibátlan.De.....
Miért kell hálóba tenni a fűszereket,amikor a végén úgyis le kell szűrni?
Az egy liter víz nagyon kevés,az főzés előtt 4 tányér víz,azt úgyis elforrná a végére.
Ha ebből a mennyiségből főznék,minimum 4 liter vízzel kezdeném.5-6 órai főzéssel marad kb.1,5 liter lé,ami 6 tányérba /rendes leveses/elég, valamennyi hússal.
Kezdő háziasszonynak jobb úgy írni,hogy a víz lepje el a cuccot.

2254
füstölt sertéscsülök 1.5 kg
sertésköröm 0.5 kg
sertésfarok 0.5 kg
sertésbőrke 0.5 kg
víz 1 l
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 5 közepes fej
hegyes erős paprika 2 közepes db
babérlevél 6 db
fekete bors 20 szem
0 ízlés szerint
párizsi 3 dkg
fekete olajbogyó 1 dkg
zöld olajbogyó 1 dkg