Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vienetta 2.

Vienetta 2.
Vienetta 2.
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (75)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha van otthon tejszínünk, készíthetjük azzal (sajnos nem volt itthon annyi).
Habtejszínből készítve, kicsit tömörebb krémet/jégkrémet kapunk, és ebben az esetben szükséges a cukor).
Ha szeretnénk, több vékonyabb csokoládéréteget is készíthetünk, de így is finom, és ropogós.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tejszínt igény szerint ízesíthetjük gyümölcsökkel: eper, meggy, cseresznye, szeder...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínhabpótló port a tejjel kemény habbá verjük. (Ha szeretnénk, belekeverhetjük a cukrot.)
  2. Közben 4 részre osztjuk a csokikat, és megolvasztjuk.
  3. Bevizezzük a formát, és kibéleljük a alufóliával.
  4. A habot 5 részre osztjuk. Az első adag habot beletöltjük a formába
  5. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és sütőpapírra öntjük, és fél percre a fagyasztóba tesszük.
  6. A megdermedt csokira a habra helyezzük. A maradék krém 1/4-ét merjük, és elegyengetjük.
  7. A rétegezést folytatjuk (háromszor), majd fagyasztóba tesszük egy éjszakára. (A csokit külön szilikonos sütőpapírra önthetjük ki, kb. a formának megfelelő méretűre - így biztosítva az egyenletes és vékony csokiréteget.) 
  8. Másnap kifordítjuk a formából, óvatosan eltávolítjuk a fóliát, és díszíthetjük még tejszínhabbal tetszés szerint.

  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 135 979
elküldve: 151
receptkönyvben: 3 469
elkészítve: 72/152
Facebookon megjelent: 2

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: fagyi
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyitorta
hasonló kategóriák: sorbet, házi fagyi, fagyikehely, vaníliafagyi, parfé, karamellfagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

gyümölcsös-csokis jégkrémtorta, házi jégkrém

Hozzászólások (75)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Henrietta1983
Henrietta1983 Sun, 2015-02-22 14:38

Szia Skorpió,

nagyon jó kis recept. de képtelenség bevárni, míg megszilárdul :D kevertem bele egy kis meggylekvárt is, nagyon finom.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Wed, 2015-02-25 23:49

Szia Henrietta!
Örülök, hogy tetszik a recept! jó ötlet a meggylekvár, majd kipróbálom!
Üdv: Skorpió

mancs3
mancs3 Tue, 2014-04-01 13:52

Szia!Ha csak hulalával készítem,akkor más nem kell hozzá?Habpor vagy ilyesmi?Csak hulala,mondjuk 5 dl,cukor,és olvasztott csoki?És ebből mekkora adag lesz?1 őzgerincformányi?

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2014-04-01 15:39

Kedves Mancs3!

Természetesen készítheted Hulalával is (ne verd túlságosan keményre - könnyebben el tudod oszlatni a formádban).
( ha már felverődött a hab, mehet még bele kb fél dl tej, amivel még kicsit verhetjük - de tej nélkül is jó)

Igen nagyjából 1 őzgerinc forma, vagy 1 püspökkenyér forma.
A cukrozáskor/édesítéskor szerintem kóstolgasd, mert szerintem a Hulala is tartalmaz valamennyi cukrot. Illetve mint minden fagyinál, fagyasztott állapotban történő fogyasztáskor kevésbé érezzük az ízeket, így ezzel is kalkulálni kell.

Jó fagyizást!
Üdv: Skorpió

Butterfly123
Butterfly / Butterfly123 Wed, 2013-06-05 18:48

Kedves Skorpió!
A kérdésem az lenne,hogy HULLaLa habtejszínből elkészíthető a recept?
Válaszod előre is köszönöm:)

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2013-06-06 19:35

Kedves Butterfly123!
Igen, Hulala-val is elkészíthető. Esetleg 1dl tejjel lágyíthatod a jól felvert tejszint.
Üdv:Skorpió

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-06-03 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-06-02 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2013-06-02 15:30

Köszönjük a kiemelést a közösségi oldalon, és köszönjük a látogatásokat a receptnél.
Jó fagyizást mindenkinek!

izzzyke
izzi / izzzyke Sat, 2013-06-01 19:44

Ezt a rengeteg pozitív hozzászólást látva tuti megcsinálom következő héten, viszont és csempészek bele egy kis málnát is, remélem finom lesz :) Skorpió! Milyen fajta csokit ajánlasz bele? vajjal vagy olajjal olvasztod fel?

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2013-06-02 15:25

Kedves Izzzyke!

Én leginkább Bocit szoktam olvasztani hozzá (sima étolajjal szoktam), de szerintem bármilyen kedvenc csokiddal kipróbálhatod ;) Húúú, málnával is biztosan finom lesz :)

Jó hétvégét, és főzőcskézést: Skorpió

marti19871204
marti19871204 Sat, 2012-12-29 16:55

mennyi tejszin kell bele mert én tejszinnel szeretném kiprobálni nincs kedvem kisérletezni a tejszinhabporral tejszin az biztos felverödik ( HULALA, MEGLE)

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sat, 2012-12-29 17:51

Kedves Márti!

Mint korábban is írtam, tejszínből 5 dl szoktam használni, ill. ha már felverődött a hab, mehet még bele fél-1 dl tej, amivel még kicsit verhetjük (de tej nélkül is jó)
Jó fagylaltozást, szép hétvégét: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2012-07-27 20:17

Kedves Mettácska!
Örülök, hogy elkészítetted ebben a melegben :)

Jó étvágyat, és szép hétvégét, üdv: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2012-07-27 20:15

Kedves Mónika!
Köszi! Rövid idő alatt készen is van (a fagyasztást leszámítva) :)

Szép hétvégét, üdv: Skorpió

puczko
Puczko / puczko Fri, 2012-07-06 10:17

Sziasztok! Tegnap elmentettem a receptet, ma pedig hozzá is láttam. Most pihen a fagyasztóban, kíváncsi vagyok. Az ötödik részhez hozzákevertem a maradék olvasztott csokit (eleve több csokival indultam :)), közé pedig egy vékony réteg kókuszt szórtam. Már csak meg kell állnom, hogy idő előtt kóstolgassam :)

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2012-07-06 17:40

Szia kedves puczko!
Dejó, hogy Te is elkészítetted ebben a melegben! Kókuszosan még én se próbáltam..., de biztosan nagyon finom lehet (a Bounty-t is szeretjük :))
Jó hétvégét, és fagyizást! Üdv: Skorpió

ejcica
ejcica Thu, 2012-07-05 10:04

Ki kell probalnotok egy citrom vagy lime levet belefacsarni amikor mar kesz a tejszinhab, jol elkeverni. En tegnap probaltam ki es nagyon finom. Ilyen melegben jol is esik a savanykas iz. Ez a Vienetta hetente egyszer elkeszul nalunk :D mindenki imadja, most probalgatom a "szarnyaimat" es lopok bele innen onnan izt. Kiprobaltam mamba78 otletet is a meggybefottel hat valami szenzacios lett!!! Terjed a csaladban mint a natha, barki jon, ez mindig kikerul az asztalra...

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2012-07-05 13:20

Kedves ejcica!

Örülök, hogy nagy népszerűségnek örvend Nálatok is ez a desszert! ;)
Nagyon szuper ötlet citromlevet hozzákeverni (esetleg a csoki rétegek helyett citromszörpöt/dzsemet vékonyan rétegezni/ vagy ha van otthon felesleges lemon curd, azzal is fel lehet még dobni).

Kellemes felfrissülést, szép hétet! Üdv: Skorpió

mamba78
mamba78 Sat, 2012-06-23 07:42

Hát nagyon nagyon finom,köszönöm a receptet!Párom odavolt tőle:)Én tettem a közepére még turmixolt meggyet,meg a tetejére is egy csikban:)

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2012-06-24 13:30

Szia mamba78!
Bocs, hogy nem válaszoltam, de nem voltam gépközelben! Örülök, hogy elkészítetted,és ezek szerint ízlett! Valószínűnek tartom, hogy többször is el fogod készíteni:) Szép nyarat, és minden jót! Üdv: Skorpió

heart
sunshine / heart Sat, 2012-06-23 01:08

Szia Skorpio!
En is ki akarom probalni! Nagyon guszta! Csak a latvanyra is osszefut a nyal a szamba,mmmmm!
Kossz a szuper receptet!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2012-06-24 13:35

Szia heart!
Próbáld ki mielőbb, nem fogsz csalódni! Szép nyarat, és minden jót! Üdv: Skorpió

mamba78
mamba78 Fri, 2012-06-22 19:39

kedves Skorpió!

most én is elkészitettem ezt az isteni desszertet,most fagy.Kétlem,hogy kibirom várni a reggelt,hogy megkóstolhassam:)
De van azért félelmem,hogy nem fog jéggé fagyni?elég krémes marad?én tejszinből készitettem csak,pici tejet tettem még hozzá.
És a formából ki fog borulni simán?
Köszönöm ha segitesz ,elég béna vagyok a desszertek terén:)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2012-06-20 09:42

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.19. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

sanita
sanita Thu, 2012-05-24 18:10

Növényi tejszínből (hulala) is el lehet készíteni?

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2012-05-24 18:21

Kedves sanita!

Természetesen készítheted Hulalával is (ne verd túlságosan keményre - könnyebben el tudod oszlatni a formádban).

Jó nyalakodást, üdv: Skorpió

sanita
sanita Thu, 2012-05-24 18:24

Kedves Skorpió!
Nagyon köszönöm a gyors válaszod!Hétvégén kipróbálom...
Üdv.:Anita

Matyó Szilvia
Szilvia / Matyó Szilvia Sun, 2012-05-06 15:05

Tegnap elkészítettem és mennyei lett. Én tejszínből csináltam és csurgattam a csokit, mert így egyszerűbb volt, de az eredmény így is nagyon jó lett. A jövő hétvégén vendégeket várunk...nekik is elkészítem...a gyerekeim odavoltak tőle....a nevükben is köszönöm ezt az egyszerű, de nagyon finom receptet.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2012-05-06 20:45

Kedves Szilvia!

Örülök a desszert sikerének! Én pont a hétvégén csináltam meg, mivel mi most vártunk vendégeket. Itt is sikere volt, kicsik és nagyok körében :D

Szép estét Neked, és a gyerekeknek, üdv: Skorpió

Nagy Évi
Nagy Évi Thu, 2012-04-19 22:09

Köszönöm a gyors és kielégítő válaszodat!
(legalább tudom mire használjam el a habporomat, "6 adag" fagyi lesz belőle !)
Köszi és minden jót! Évi

Nagy Évi
Nagy Évi Thu, 2012-04-19 18:15

Kedves Skorpió!
Nekem tejszínízű habporom van itthon, 1kg-os kiszerelésben, (ajándékba kaptam) jól gondolom,h.az ugyanaz?
...és jól sejtem,h.a tejszínhabpótló por 50gr-os kiszerelésű?, ill. még olyan kérdésem lenne, h. ha házi tejből készítem akkor meddig tartható a fagyasztóban, max. 1 hónapra gondoltam. Elkészíteném előre ebben a cudar időben,h. majd a kert kapálásakor legyen mivel kényeztetni magam....
Köszönöm válaszod! Üdv: Évi

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2012-04-19 21:55

Kedves Évi!
Igen, jól gondolod, jó az a tejszínízű habpor. Nálunk 45g-os kiszerelésben kapható zacskónként.
Szerintem, ha a házi tejet felforralod, lehűtöd, és így használod fel, lehet hogy még tartósabb lesz az édesség. Bár nálunk nem szokott maradni belőle pár napnál tovább :)
Jó fagylaltozást majd a szép meleg időben! Üdv: Skorpió

comite
comite / comite Fri, 2012-03-23 16:58

Nagyon finom és ami még jó, hogy könnyen elkészíthető. Sok fagyi receptet néztem, de majdnem mindegyikbe nyers tojás sárgája kell, vagy csak egy picit kell felfőzni. Én ezektől félek Ez az én receptem!! Imádom a fagyit. Köszönet érte.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2012-03-23 18:48

Kedves Comite!

Nagyon örülök, hogy Te is kipróbáltad!
Mi is tartunk a nyers tojásos desszertektől, és ha lehet akkor kihagyjuk (vagy nem csináljuk meg).
További jó fagylaltozást, szép hétvégét: Skorpió

ejcica
ejcica Tue, 2012-03-20 15:11

Ez akkora sikert aratott nalunk karacsonykor, hogy ma ismet elkeszitem. Nagyon jo, hogy vegre egy megfizetheto jegkremet talaltam pici fiamnak, aki laktozerzekeny. Igy laktozmentes tejszinbol szepen meg tudom csinalni. Ma dupla adagot csinalok, hogy mindneki elegedettre jegkremezze magat!!! Nagyon nagyon finom, bar en nem tudtam megvarni, hogy a csoki megdermedjen, igy en csak csurgattam ra a csokit, meg a tetejere (aljaba) szines tortadiszt tettem. nagyon-nagyon finom, itthon mindenki kedvence!!! Koszi a receptet!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2012-03-23 01:07

Kedves ejcica!

Bizony nálunk is hamar elfogy... :)
Örülök, hogy Nektek is ízlik a recept.

További jó sütés-főzést, üdv: Skorpió

Eurydice
Eurydice Sat, 2012-02-04 20:32

Sziasztok,
én a csoki mellett rárétegeztem egy kevés megmaradt meggybefőttett (összeturmixolva).
nagyon klassz lett :)

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2012-02-06 10:41

Szia!

Nagyon örülök, hogy kipróbáltad a recepted.
Nekem is tetszik az ötleted, biztos legközelebb mi is rakunk bele 1-2 réteg meggyet turmixolva.

Szép napot: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2011-08-04 12:03

Kedves NoSalty.hu csapat!

Köszönjük szépen! Dejóóó! ;)

Jó sütés-főzést Mindenkinek!

402
tej 4 dl
tejszínhab por 135 g
tejcsokoládé 50 g
étcsokoládé 50 g
cukor 4 ek