Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vietnámi palacsinta

Vietnámi palacsinta
Vietnámi palacsinta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaziból ez egy erőteljesen átírt vietnámi palacsinta (banh xeó): az eredeti rizsliszttel és kókusztejjel készül, egyik sem beszerezhetetlen hozzávaló, érdemes kipróbálni velük.

A palacsinta élénk sárgája a kurkumától lett - a palacsintatésztában még annyira nem ütközik ki, sülés közben lesz ilyen szép sárga.

Az ázsiai ételeknek a lelke a szósz, ebből sem szabad semmiképp kihagyni.

hozzávalók / 3 adag

a palacsintához

  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 1 tk kurkuma
  • 1 ek szárított ázsiai fűszerkeverék (citromfű, koriander, zöldhagyma, gyömbér, fokhagyma, csili…)

a szószhoz

  • 3 ek citromlé
  • 2 ek mogyoróolaj
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek vörösborecet (rizsecet, eredetileg)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • 1/2 friss csili karikázva
  • pici só (sós szójaszószt használtam)

a töltelékhez

  • maradék sült csirke, apróra darabolva
  • kétféle salátalevél
  • uborka, karikázva
  • petrezselyemzöld (koriander)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához a lisztet összekeverjük a tojással és a csipet sóval, a tejet fokozatosan adagolva hozzá csomómentesre keverjük. A szárított fűszereket a végén adjuk hozzá. Amíg a szószt összekeverjük, hagyjuk állni.
  2. A szószhoz összeöntjük az összes hozzávalót, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  3. Az apróra vágott húst összekeverjük ezzel a szósszal.
  4. A palacsintatésztából kis merőkanálnyi adagokban palacsintát sütünk, a kész palacsinta egyik felére halmozzuk a vegyes salátát, egy-két evőkanálnyit rákanalazunk a szósszal elkevert húsból. Félbehajtva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 870
elküldve: 2
receptkönyvben: 212
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

keleti palacsinta, kurkumás tésztája palacsinta, palacsinta keletiesen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!