Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Viktória piskóta

Viktória piskóta
Viktória piskóta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptes könyvben láttam meg ezt a sütit. Ott a piskótát kettőbe vágták, lekvárral és tejszínhabbal összetöltötték, végül porcukorral szórták. Mivel nem tudtunk megegyezni, hogy milyen lekvárral együk, ezért én nem töltöttem meg, hanem ki-ki kedve szerint választott lekvárt mellé.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tálaláshoz

ajánlat

Vigyázat, nagyon laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a sárgákat egyesével a cukros vajhoz adjuk. Ezután felváltva hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet és a tojáshabot.
  2. A formákat olajjal kenjük, liszttel és cukorral szórjuk, majd belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük (tűpróba).
  4. A formában hagyjuk kihűlni.
  5. Eperlekvárral és tejszínhabbal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 286
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-tejszínhabos piskóta, vajas piskóta lekvárral és tejszínhabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

707
vaj 15 dkg
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
cukor 0.5 ek
eperlekvár 5 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 1 ek