Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Viktória szelet Inom konyhájából

Viktória szelet Inom konyhájából
Viktória szelet Inom konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény alapötlete egy pohárkrém volt. Az alkotóelemek mindegyike a család kedvence, így lett "kikísérletezve" maga a sütemény. Bevallom, ez életem első ilyen próbálkozása, s nagyon jól sikerült. Igazi győzelem, így aztán a leánykámról kapta a nevét. Remélem, másnál is sikert fog aratni!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 6 nagy db alma
  • 2 ek cukor (ízlés szerint)
  • fahéj ízlés szerint (őrölt)

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle.
  2. Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretesszük, majd a cukorral megpároljuk, fahéjjal ízesítjük, hűtjük.
  3. A mascarponéhoz keverjük az almalevet, ízesítjük a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük.
  4. A lapokat megtöltjük. Az első lapra kenjük az almát, rátesszük a második lapot, erre kenjük a mascarponés krém háromnegyedét, majd befedjük a harmadik lappal.
  5. A maradék krémet a tészta tetejére simítjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk puhulni egy éjszakát, csak másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 51 667
elküldve: 41
receptkönyvben: 958
elkészítve: 29/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás mascarponés szelet, krémes szelet almával és mascarponéval, krémes almás sütemény

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2013-12-23 16:15

A hűtőben puhul. Már sülés közben annyira jó illatok terjengtek a lakásban, hogy verekedés lesz az első szeletért. :-) Ami mellesleg engem illetne, hiszen engem is Viktóriának hívnak, ráadásul ma van a névnapom.

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-12-23 21:49

Nos , Isten éltessen, kedves Viktória! Az én nagyobbik lánykám is e szép név viselője, de ezt leírtam a sütinél, róla kapta a nevét! :) Remélem nem csak az illatokkal leszel elégedett! Köszönöm a visszajelzésed, Áldott Karácsonyt kívánok Neked / Nektek! Üdv: Era.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2013-12-31 13:30

Nagyon köszönöm a jókívánságokat! A süti nagyon-nagyon finom volt, annak ellenére, hogy figyelmetlenségből az almához kevertem a tejszínt. Ez kicsit rontott a külalakon és a szeletelhetőségen, de az ízélmény így is fantasztikus volt.
Kívánok Neked és családodnak sikerekben és örömökben gazdag, áldott új esztendőt! Üdv: Viki

era972
"Inom" / era972 Sat, 2014-01-25 17:37

Köszönöm szépen, Nektek is a legszebbeket kívánom! Örülök, hogy ízlett a süti, és köszönöm, hogy megosztottad velem!A tejszínes alma pedig egy remek ötlet...:) Talán kreálok egy másik sütit? Hm...

kackac
kackac Thu, 2013-07-04 11:44

Kedves Inom!
Az alma párolásáról érdeklődnék, hogy jól értem-e. A kinyomkodott almareszeléket beteszem egy edénybe, megszórom a cukorral és a fahéjjal, azután addig keverem-melengetem, míg szinte száraz nem lesz? Előre is köszi. :)

era972
"Inom" / era972 Thu, 2013-07-04 16:45

Szia, kedves kackac! Majdnem jól értelmezed! :) Az almát ízesíted a cukorral, s addig párolod, míg a leve elfő. Fahéjjal ezután ízesíted! Remélem, tudtam segíteni! Üdv: Era.

kackac
kackac Tue, 2013-07-23 19:43

Nincs szükséged rá! :) A tésztához ugyan nekem kellett egy kis víz, hogy összeálljon, de egyébként semmi gond nem volt, és nagyon-nagyon finom süti lett belőle. Jól gondoltam, hogy ez is a visszafogott, kifinomult ízvilágú sütik táborát erősíti úgy, hogy pusztán az állaga, az, hogy szétomlik, elolvad a szájban, is szinte esztétikai kategória.
Finom süti, na. :)

era972
"Inom" / era972 Tue, 2013-07-23 21:37

:) Hát erre nem számítottam, köszönöm, nagyon aranyos vagy! Azt is köszönöm, hogy visszajeleztél! Örülök, hogy ízlett!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2013-06-12 20:35

Gratulálok a győztes süteményedhez. Ez dupla öröm Neked. Egyszer a kreáció, aztán pedig az első helyezés. További sikeres ihletet! Üdv: Éva

era972
"Inom" / era972 Wed, 2013-06-12 21:28

Nagyon szépen köszönöm! ( sajnos azóta sem volt ilyen ihletem, még azt gyakorolnom kell... :) ) Era.

b_szilvia
b_szilvia Mon, 2013-06-10 16:21

Szeretném megsütni, de előtte megkérdezném, hogy nem ázik el a tészta 1 nap alatt az almától? Válaszod előre is köszönöm: Szilvi

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-06-10 16:54

Szia Szilvi! Az egész titka az, hogy az almát teljesen , úgymond zsírjára párolod, magyarul elfőzöd a levét. Akkor biztosan nem ázik el, de egy pici nedvesség meg kell ahhoz, hogy a tészta megpuhuljon.Jó sütögetést,remélem tudtam segíteni. Üdv: Era.

era972
"Inom" / era972 Sun, 2013-06-09 19:39

Köszönöm kedves zsuzsamama, miután elolvastam hozzászólásod, kíváncsivá tettél. Meglepett nagyon az eredmény, nem számítottam rá! De örülök :)

898
tojás 2 db
cukor 10 dkg
margarin 5 dkg
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
méz 2 ek
alma 6 nagy db
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
mascarpone 25 dkg
habtejszín 250 ml
fahéj 1 kávéskanál
almalé 40 ml
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 5 dkg
csokoládéforgács 2 ek