Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A világ leggyorsabb spenótos tésztája

A világ leggyorsabb spenótos tésztája
A világ leggyorsabb spenótos tésztája
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy szupergyors recept sietős hétköznapokra. Az összes folyamat párhuzamos, így amíg a tészta megfő, pont elkészíthetjük a szószt és a szalonnát is. 

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a tésztát a szokott módon. (Egy lábasban forraljunk vizet, sózzuk meg, és egy kis olajat is spricceljünk bele, ha felforrt, tegyük bele a tésztát, és a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük, majd szűrjük le.)
  2. Eközben kockázzuk fel a szalonnát, és toljuk be a sütőbe 190 fokra.
  3. A spenótot öntsük egy magas falú serpenyőbe (tulajdonképpen mindegy, hogy friss vagy fagyasztott, ha utóbbi, akkor félig engedjük fel felhasználás előtt). Nyomjunk rá jó sok fokhagymát, sózzuk meg, és ha elkrémesedett, öntsük fel tejszínnel (én zabtejszínt használok, de bármilyen növényi tejszín vagy hagyományos is tökéletes).
  4. Nagyjából egy időben kell mindennek elkészülnie, tehát ha a szalonna ropogós, a szósz pedig rottyant egyet-kettőt a tejszínnel, nincs más hátra, csak összeforgatni az egészet, és megszórni reszelt sajttal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 857
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.25.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

szalonnás tészta, spenótszószos tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1256
olívaolaj 1 ek
spagetti tészta 12 dkg
spenót 200 g
főzőtejszín 150 ml
sajt 5 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint